Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Bli medlem

Den store sangen

kapitler av en bok om Bob Dylan

«Den store sangen gir et utall spennende perspektiver på Bob Dylans verk og tankegods. Dette er en rikholdig bok som varer minst året ut for den som måtte finne den under juletreet.»

Fredrik Wandrup, Dagbladet

Den store sangen. Kapitler av en bok om Bob Dylan er en omfattende undersøkelse av Dylans sanglyrikk i lys av litterære, musikalske og kulturhistoriske kontekster. Bob Dylan ble tildelt Nobels litteraturpris 2016. Les mer

449,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Boka tar for seg de lange forbindelseslinjene tilbake til antikkens førskriftlige, «musiske» dikting, middelaldersk trubadurlyrikk og den postromantiske, visjonære diktingen, samt den «folkelige», amerikanske tradisjonen, med vekt både på importert ballademateriale og blues.

Hovedtesen i undersøkelsen er at Dylan er en stor kunstner som har bidratt til å fornye både poesien og populærmusikken - og til å bygge bro mellom dem. Den store sangen forsøker å vise at litteraturvitenskapen har noen av de redskapene som trengs for å forstå Dylans sanger. Men det er også et vesentlig poeng at disse redskapene alene ikke er nok. En kombinasjon av lyttende, nærlesende og kontekstualiserende tilnærminger er påkrevd for å gripe det komplekse fenomenet en Dylan-sang er.

Den store sangen er delt inn i fjorten kapitler, som i hovedsak følger Dylans karriere kronologisk. Selnes tar utgangspunkt i 1960-årene, med hovedfokus på bluesens betydning for Dylans sanglyrikk - den såkalte blues-revivalen rundt 1960, som faller sammen med starten på Dylans karriere som musiker. Selnes holder overblikk over historiske forhold, over Dylans biografi og utgivelser - også innspillinger som ikke kom med på de utgitte albumene - og gjør lesninger av enkelttekster, og skaper slik en undersøkelse av Dylans sanglyrikk som er mer systematisk enn det som har blitt gjort tidligere.

Medlemsvurdering:
Gisle Selnes er litteraturprofessor, dermed har boka akademisk tyngde. Samtidig er den lettlest, noe som ikke alltid går hånd i hånd. Forfatteren er bredt og dypt belest både innen dylanologien og verdenslitteraturen (skulle bare mangle), men også musikkyndig, han bærer solide og selvstendige betraktninger til torgs og går ikke av veien for konfrontasjon så vel som dialog med andre Dylan-fortolkere. Han er språklig sterk og har god kultur- og sjangerforståelse, det vil gå lang tid før jeg savner andre bøker om Dylans tekst og musikk. "Den store sangen" kan leses stykkevis, og det er lett å ta den fram på nytt og lese litt her og litt der.

Harald K

Detaljer

Forlag
Vidarforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
698
ISBN
9788279903277
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Format
23 x 16 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Den store sangen gir et utall spennende perspektiver på Bob Dylans verk og tankegods. Dette er en rikholdig bok som varer minst året ut for den som måtte finne den under juletreet.»

Fredrik Wandrup, Dagbladet

Medlemmers vurdering

H
Harald K – 12.11.2019

– Gisle Selnes er litteraturprofessor, dermed har boka akademisk tyngde. Samtidig er den lettlest, noe som ikke alltid går hånd i hånd. Forfatteren er bredt og dypt belest både innen dylanologien og verdenslitteraturen (skulle bare mangle), men også musikkyndig, han bærer solide og selvstendige betraktninger til torgs og går ikke av veien for konfrontasjon så vel som dialog med andre Dylan-fortolkere. Han er språklig sterk og har god kultur- og sjangerforståelse, det vil gå lang tid før jeg savner andre bøker om Dylans tekst og musikk. "Den store sangen" kan leses stykkevis, og det er lett å ta den fram på nytt og lese litt her og litt der.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den store sangen:

Elvis

Kjetil Rolness
Paperback 
199,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Axel

Torgrim Eggen
Innbundet 
454,- 499,-

Tyrant

Stephen Greenblatt
Paperback 
160,-
 

Swerve

Stephen Greenblatt
Paperback 
218,-
 

Etterliv

Abdulrazak Gurnah
Innbundet 
249,- 399,-
 

Vår

Ali Smith
Paperback 
229,-
 

Klopp

Raphael Honigstein
Innbundet 
409,- 449,-

Kairos.

Jenny Erpenbeck
Innbundet 
390,- 429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv