Min side Kundeservice Bli medlem

Den store sangen

kapitler av en bok om Bob Dylan

«Den store sangen gir et utall spennende perspektiver på Bob Dylans verk og tankegods. Dette er en rikholdig bok som varer minst året ut for den som måtte finne den under juletreet.»

Fredrik Wandrup, Dagbladet

Den store sangens hovedtese er enkel: Dylan er en stor kunstner som har bidratt til å fornye både poesien og populærmusikken - og til å bygge bro mellom dem. Gisle Selnes mobiliserer en kombinasjon av lyttende, nærlesende og kontekstualiserende tilnærminger i sitt forsøk på å gripe Dylans mangfoldige kunst. Les mer

349,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Den store sangens hovedtese er enkel: Dylan er en stor kunstner som har bidratt til å fornye både poesien og populærmusikken - og til å bygge bro mellom dem. Gisle Selnes mobiliserer en kombinasjon av lyttende, nærlesende og kontekstualiserende tilnærminger i sitt forsøk på å gripe Dylans mangfoldige kunst. Sangverket undersøkes i lys av både skriftlig poesi fra verdenslitteraturen og amerikansk tradisjonsmusikk og sanglyrikk, ofte i overraskende konstellasjoner. Denne boken favner vidt, både kulturhistorisk og litterært, når den kartlegger Dylans sangverk ved hjelp av en rekke punktnedslag fra årene før hans selvtitulerte debutalbum Bob Dylan (1962) og frem til Melancholy Mood (2016).

Bob Dylan ble tildelt Nobels litteraturpris 2016.

«Selnes skriver godt, medrivende, også når han selv rives med av de mest storslåtte tekstene/sangene fra Dylans hånd, og han formulerer seg skarpt og presist der det er behov for å korrigere eller revidere oppfatninger andre forskere har satt fram som absolutte.» Hans H. Skei, professor emeritus i allmenn litteraturvitenskap

«Han er en stor poet, i en tradisjon som man ofte ser bort ifra når man snakker om litteratur, nemlig lyrikken i sin opprinnelige form.» Gisle Selnes

Medlemsvurdering:
Gisle Selnes er litteraturprofessor, dermed har boka akademisk tyngde. Samtidig er den lettlest, noe som ikke alltid går hånd i hånd. Forfatteren er bredt og dypt belest både innen dylanologien og verdenslitteraturen (skulle bare mangle), men også musikkyndig, han bærer solide og selvstendige betraktninger til torgs og går ikke av veien for konfrontasjon så vel som dialog med andre Dylan-fortolkere. Han er språklig sterk og har god kultur- og sjangerforståelse, det vil gå lang tid før jeg savner andre bøker om Dylans tekst og musikk. "Den store sangen" kan leses stykkevis, og det er lett å ta den fram på nytt og lese litt her og litt der.

Harald K

Detaljer

Forlag
Vidarforlaget
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788279903284
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Den store sangen gir et utall spennende perspektiver på Bob Dylans verk og tankegods. Dette er en rikholdig bok som varer minst året ut for den som måtte finne den under juletreet.»

Fredrik Wandrup, Dagbladet

Medlemmers vurdering

H
Harald K – 12.11.2019

– Gisle Selnes er litteraturprofessor, dermed har boka akademisk tyngde. Samtidig er den lettlest, noe som ikke alltid går hånd i hånd. Forfatteren er bredt og dypt belest både innen dylanologien og verdenslitteraturen (skulle bare mangle), men også musikkyndig, han bærer solide og selvstendige betraktninger til torgs og går ikke av veien for konfrontasjon så vel som dialog med andre Dylan-fortolkere. Han er språklig sterk og har god kultur- og sjangerforståelse, det vil gå lang tid før jeg savner andre bøker om Dylans tekst og musikk. "Den store sangen" kan leses stykkevis, og det er lett å ta den fram på nytt og lese litt her og litt der.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den store sangen:

Elvis

Kjetil Rolness
Paperback 
199,-

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv