Min side Kundeservice Bli medlem

En sommer med Baudelaire

«Baudelaire var litt av en original. Han var myteomspunnet. Da noen av hans ungdomsvenner skrev sine minner fra bohemtiden, var alle opptatt av hvor grov han var i kjeften, hans utsøkte eleganse i klesveien, hans provoserende oppførsel. Les mer

199,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

«Baudelaire var litt av en original. Han var myteomspunnet. Da noen av hans ungdomsvenner skrev sine minner fra bohemtiden, var alle opptatt av hvor grov han var i kjeften, hans utsøkte eleganse i klesveien, hans provoserende oppførsel. Baudelaire gjorde seg altså bemerket. «Han hadde en bisarr fremtoning», skrev Champfleury, som blant annet husket at han farget håret grønt.»

Hadde det ikke vært for at Charles Baudelaire selv var en mann av paradokser, ville det kanskje virke merkelig å skulle invitere noen til å tilbringe sommeren sammen med en personlighet mange heller vil forbinde med grålysning, skygge og høst, fremfor sol og varme. Men uansett tid på året er denne boken en ypperlig anledning til å stifte bekjentskap med en av den moderne tids aller største diktere og en av modernitetens skarpeste kritikere. Gjennom 33 korte kapitler gir Antoine Compagnon leseren mulighet til å bli kjent med den mange.sidige forfatteren av Det vondes blomar. Baudelaires syn på kvinner, melankoli og kjærlighet, på selvmord og interessen for det onde, er blant temaene som berøres. Akkurat som bestselgeren En sommer med Montaigne, viser Compagnon seg her som en formidabel formidler av det som i utgangspunktet kan synes tungt - helt uten at lettheten han skriver med kompromitterer Baudelaires dybde.

En sommer med Baudelaire er oppfølgeren til En sommer med Montaigne, som både ble en kritiker- og publikumsfavoritt da den kom ut på norsk sommeren 2015. Begge var opprinnelig oppført som radioføljetonger på den franske radiokanalen France Inter, sendt i beste sendetid gjennom hele sommeren.

Detaljer

Forlag
Solum Bokvennen
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
187
ISBN
9788256018642
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Un été avec Baudelaire
Format
17 x 11 cm
Serie
Sommer essays

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på En sommer med Baudelaire:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Rebecca
-25 %

Rebecca

Daphne Du Maurier
Paperback 
172,- 229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv