Homer

en odyssé gjennom diktningen og historien

Homer er Europas første dikter. For mange er han også den største.

Verdenslitteraturen ville vært fattigere uten Iliaden og Odysseen. De to gammelgreske eposene ble til for over 2500 år siden. Les mer

449,-
Innbundet
Sendes innen 1 virkedag
Homer er Europas første dikter. For mange er han også den største.

Verdenslitteraturen ville vært fattigere uten Iliaden og Odysseen. De to gammelgreske eposene ble til for over 2500 år siden. De henter stoff fra historien om den ti år lange krigen ved Troja. Akaierne ville ha tilbake den skjønne Helena, som prins Paris av Troja hadde røvet. I Iliaden kjempes det på liv og død. Krigen og kampskildringene tjener som kulisse for et menneskelig drama om Akillevs' vrede, om egensindighet, lojalitet, vennetap, hevn - og en skjør forsoning. Troja faller til slutt takket være listen med trehesten, som Odyssevs pønsket ut. Odysseen forteller om den gløgge og seige heltens ti år lange hjemferd, full av farer og fristelser, inntil han kan forenes med kone og barn. I begge diktene er de greske gudene - Zevs, Hera, Atene, Poseidon og de andre - ivrige medspillere.

Denne boken handler ikke bare om Iliaden og Odysseen. Den handler også om den ukjente dikteren Homer og om den muntlige sangtradisjonen som diktene bygger på, og om hvordan historien om krigen ved Troja forholder seg til den historiske virkeligheten i gresk bronsealder. Boken forteller om tekstenes overleveringshistorie fra de først ble skrevet ned omkring 700 f.Kr. og siden skrevet av inntil de for første gang ble trykket på slutten av 1400-tallet og utgitt i bokform. Iliaden og Odysseen har til alle tider har engasjert lyttere og lesere - i denne boken forsøker vi å finne ut hvorfor. Boken inneholder illustrasjoner, kart og en tidslinje.

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
320
ISBN
9788253044569
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Homer
Format
25 x 16 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Homer:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

M

Antonio Scurati
Innbundet 
436,- 479,-
 

Kairos.

Jenny Erpenbeck
Innbundet 
390,- 429,-
 

2070

Bjørn H. Samset
Innbundet 
363,- 399,-
 

Afrika

Tore Linné Eriksen
Innbundet 
454,- 499,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv