Min side Kundeservice Bli medlem

Axel

fra smokken til ovnen - storyen om Axel Jensen

«Torgrim Eggen har utført en bragd med denne biografien; det har vært en skakende og underholdende reise i det trøblete livet til den geniale råtassen.»

Stein Roll, Adresseavisen

AXEL er den første uautoriserte biografien om dette enestående kunstnerlivet. AXEL forteller om hvilke ideer og begivenheter som skapte ham, og om Axels eget bidrag til å skape den verdenen vi har rundt oss i dag.

Vinner av Brageprisen 2019! «Når partyet er over og boken lest, våkner man opp fra et eventyrlig liv og et forfatterskap som ikke har gått ut på dato. En festopplevelse uten bakrus!» skriver juryen.

Les mer

454,-

499,- Spar: 45,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Vinner av Brageprisen 2019

«Når partyet er over og boken lest, våkner man opp fra et eventyrlig liv og et forfatterskap som ikke har gått ut på dato. En festopplevelse uten bakrus!» skriver juryen. 

AXEL er den første uautoriserte biografien om dette enestående kunstnerlivet. AXEL forteller om hvilke ideer og begivenheter som skapte ham, og om Axels eget bidrag til å skape den verdenen vi har rundt oss i dag. 

Axel var den siste av sitt slag. Nei, den eneste. 

Axel Jensen (1932-2003) var arving til et kjøttimperium, men vendte ryggen til pølsene og ble i stedet opprører, eventyrer, sjømann og forfatter. En fluktvei, kalte han det. Han oppfattet seg som en outsider, både i den velstående familien og i skolemiljøet på Oslos vestkant, men han forble også en outsider i det litterære Norge - selv om han regnes som en av etterkrigstidens mest sentrale og nyskapende forfattere. 

Jensens liv ble et fantastisk, kaotisk og myteomspunnet eventyr som ofte gikk i ett med hans egne bøker. I livet og som forfatter var han en nomade og en kosmopolitt. «Hjem» var et fremmedord for Axel. Han var rusmisbruker, voldelig, en lystløgner, kronisk upålitelig i pengesaker og fullstendig uegnet som ektemann og far. 

 

Medlemsvurdering:
For en bok. Jeg elsket hver side av denne. Dette er kulturhistorie på høyt nivå. Axel Jensen var en sammensatt person. Denne boka vil stå seg som historie.

Unni Maria L

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
623
ISBN
9788202315597
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Format
23 x 16 cm
Priser
Brageprisen Sakprosa 2019

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Torgrim Eggen har utført en bragd med denne biografien; det har vært en skakende og underholdende reise i det trøblete livet til den geniale råtassen.»

Stein Roll, Adresseavisen

«Det er en utvilsom bragd Eggen har utført. (...) Det er besettende moro og dypt rystende å lese denne biografien.»

Jon Rognlien , Dagbladet

«I Axel Jensens liv var det mye av alt. Det er ikke det minste rart at Torgrim Eggen har brukt ni år på å samle dette livet mellom to permer. Nå er boken her, og vi kan fastslå at det var verdt ventetiden.»

Sindre Hovdenakk, VG

«Frekk, spenstig og smellvakker på sitt øgly vis»

Vidar Kvalshaug, BOK365

«Torgrim Eggens biografi er en rikholdig fest. En fest av den sorten man kanskje burde gått hjem fra litt tidligere, men der man bestemmer seg for å holde ut til siste slutt, for se hva som skjer.»

Knut Hoem, NRK Bok

«Beretningen har et engasjement, en språklig lekenhet og en oversikt som imponerer.»

Jon P. Knudsen, Fædrelandsvennen

«Torgrim Eggen er med god grunn nominert til Brageprisen for biografien om Axel Jensen. [...] Axel Jensen er fremdeles av interesse fordi han representerer en uvanlig kurs i norsk litteratur. Biografien tar form av en alternativt kulturhistorie idet Eggen følger linjen fra okkultismen til ruseksperimenter og hippiebevegelsen.»

Ingunn Økland, Aftenposten

«Stor og velskrevet underholdning, men også en avslørende og sterk fortelling om misbruk av mennesker, om løgner og bedrag og store litterære prosjekter som aldri lander.»

Turid Larsen, Dagsavisen

«Torgrim Eggens Axel Jensen-biografi er vanskelig å legge fra seg - og et mørkt portrett av kunstneren som ung egoist.»

Kåre Bulie, Klassekampen

Medlemmers vurdering

T
Toril Strøm Okpe – 04.02.2020

– Veldig bra bok. Et mesterverk av Eggen.

T
Toril Strøm Okpe – 07.01.2020

– Veldig bra. Et mesterverk

U
Unni Maria L – 02.12.2019

– For en bok. Jeg elsket hver side av denne. Dette er kulturhistorie på høyt nivå. Axel Jensen var en sammensatt person. Denne boka vil stå seg som historie.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Axel:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

De der

Joyce Carol Oates
Innbundet 
375,- 429,-
 

M

Antonio Scurati
Innbundet 
419,- 479,-
 

Enken

Helene Flood
Innbundet 
393,- 449,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv