Min side Kundeservice Bli medlem

De magiske tankers år

memoarer

Dagen før nyttårsaften 2003 dør Joan Didions mann, forfatteren John Gregory Dunne, av et hjerteinfarkt. Han faller bare om på gulvet i stuen. Og så er han død. Etter førti års ekteskap. En drøy uke tidligere har deres eneste datter, Quintana, blitt alvorlig syk. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Dagen før nyttårsaften 2003 dør Joan Didions mann, forfatteren John Gregory Dunne, av et hjerteinfarkt. Han faller bare om på gulvet i stuen. Og så er han død. Etter førti års ekteskap. En drøy uke tidligere har deres eneste datter, Quintana, blitt alvorlig syk.

De magiske tankers år er Joan Didions beretning om disse to begivenhetene. Om det å leve med en stor sorg, mens man samtidig er nødt til å kjempe for sin datter. Det blir et år for magiske tanker. Hun klarer for eksempel ikke å kaste John sine sko. I tilfelle han skulle komme tilbake. Og ved sengen på sykehuset tar hun seg selv i å si til Quintana - det kommer til å gå bra, jeg er her - for hva annet har man i møte med katastrofen enn sine egne forsikringer?

De magiske tankers år er en bok om sorg, kjærlighet, ekteskap, barn og minner. Og det tynne skallet mellom galskap og forstand. Kritikeren John Leonard skrev: «Jeg kan ikke forestille meg å dø uten den.»

Detaljer

Forlag
Tiden
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788210054990
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
The year of magical thinking

Medlemmers vurdering

R
Rose-Marie – 22.04.2009

– Etter 40 års ekteskap døde Joan Didions ektemann svært brått av et massivt hjerteinfarkt. I det ene øyeblikket et tett sammenfiltret ektepar, i det neste var ektemannen død og Joan sto tilbake alene. På samme tidspunkt hadde dessuten Joan og Johns datter ligget i nesten en uke på intensiven i en alvorlig komatøs tilstand. Hvordan kan livet bli til å holde ut etter så store påkjenninger? Joan og Johns ekteskap var noe helt spesielt. Fordi de begge var forfattere, levde de sammen hele tiden. Gjennom boka skildres det livet de har hatt sammen - et meget rikt liv. Boka er rost opp i skyene av kritikerne. Om det var derfor jeg ble skuffet, vet jeg ikke helt. Jeg opplevde i alle fall de første 120 sidene av i alt drøyt 180 sider som temmelig kjedelige og lite engasjerende. Det ble for mye oppramsing av detaljer, som kanskje ville vært mer interessant å lese om dersom jeg hadde hatt et forhold til forfatteren fra før av. Først da forfatteren begynte å beskrive sorgen og dens mekanismer, steg mitt engasjement betydelig. Jeg synes boka kom seg veldig på slutten, men savnet altså at dette hadde skjedd noe tidligere.

I
Ingvild – 30.08.2007

– Jeg er glad for å ha lest "De magiske tankers år".Det er en bok full av livsvisdom og klokskap, og når det gjelder tema som døden og sorgarbeid er dét sjelden vare. Det er imponerende hvordan denne boken er personlig uten å føles sosial-pornografisk eller for privat. Joan Didion forteller nøkternt, men likevel (eller kanskje derfor) svært intenst og sterkt om sine erfaringer i møte med mannens sykdom og død. Bokens styrke ligger helt klart i det autentiske ved historien, og Didion har mange kloke refleksjoner å komme med i forhold til disse sterke temaene. I perioder ble det litt for mye medisinsk fokus og terminologi for denne leseren sin del når det gjaldt ektemannens sykdom, men det føles litt smålig å klage på det, da det var en av hennes reaksjoner på mannens sykdom å fordype seg i alt som var av fakta rundt hans lidelse.

Oppdag mer

Bøker som ligner på De magiske tankers år:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv