Min side Kundeservice Bli medlem

Den gylne revolver & Rivertonklubben 50 år

Den gylne revolver, Rivertonklubbens pris for årets beste kriminal.litterære arbeid, er blitt delt ut i 50 år. Denne «jubileumsboken» gir en kort oversikt over klubbens historie, drøfter sjangerproblemer, ser på utvikling og forandring for hvert tiår fra 1970-tallet til i dag. Les mer

340,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Den gylne revolver, Rivertonklubbens pris for årets beste kriminal.litterære arbeid, er blitt delt ut i 50 år. Denne «jubileumsboken» gir en kort oversikt over klubbens historie, drøfter sjangerproblemer, ser på utvikling og forandring for hvert tiår fra 1970-tallet til i dag. De fleste prisvinnerne er representative for norsk krim på det tidspunktet bøkene kom ut, og sammen viser de vokster og utvikling og mangfold. Det er god grunn til å ta dem på alvor. I denne boken blir hver eneste prisvinner omtalt og vurdert. De blir alle satt inn i ulike sammenhenger, drøftet i lys av så vel sjangerkrav som klubbens bestemmelser for prisen og det vi kan kalle kriminallitterær kvalitet.

Det er umulig å fastslå hvilken betydning Rivertonklubben og Den gylne revolver har hatt for utviklingen i norsk kriminallitteratur. Men klubbens arbeid «til fremme av den gode kriminal.litteratur i Norge» har utvilsomt gjort en forskjell og, sammen med mange andre faktorer, bidratt til at det står svært bra til i norsk krim ved klubbens 50 år. Det kan vi alle, klubbmedlemmer og alle andre krimentusiaster, gratulere hverandre med.

Detaljer

Forlag
Novus
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
205
ISBN
9788283900842
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
23 x 16 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den gylne revolver & Rivertonklubben 50 år:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Oslo

Lasse Tur
Innbundet 
454,- 499,-
 

Stakkar

Matias Faldbakken
Innbundet 
409,- 449,-
 

Dune

Frank Herbert
Innbundet 
363,- 399,-
 

Jakten

Bernard Minier
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv