Min side Kundeservice Bli medlem

Det felles eide

«[...] redaktørens forord og Roy Jacobsens personlige essay er alene god grunn til å skaffe seg boka. [Essayet] utvider ikke bare kunnskapen om Vigelands kunst, men nærmer seg noe jeg forstår som drivkrefter i Roy Jacobsens forfatterskap, med dets umåtelig sterke, sammensatte kvinnefigurer.»

Tom Egil Hverven, Klassekampen

I Oslo finner vi kunst overalt, på skoler og i gravlunder, på sykehus og i parker. Den pryder åpne plasser, slik at den blir umulig å overse. Men den kan også være unnselig, skjult bak et tre eller i et smug. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

I Oslo finner vi kunst overalt, på skoler og i gravlunder, på sykehus og i parker. Den pryder åpne plasser, slik at den blir umulig å overse. Men den kan også være unnselig, skjult bak et tre eller i et smug.

Men hva betyr kunsten for oss? Og hvordan forholder vi oss til den? Hvilke historier utspiller seg mellom kunst og liv? Hva åpenbarer seg når vi ser litt nærmere etter?

Sju av Norges markante skjønnlitterære forfattere skriver om sitt forhold til kunst i Oslo. Resultatet er en rekke sterke og personlige tekster, som på forskjellige måter utforsker hovedstaden og kunsten den rommer. Her finnes essays om Vigelandsparken, en flueskulptur ved Ring 2, de velkjente dyreskulpturene til Skule Waksvik og mye mer.

Bidragene suppleres med en utdypende artikkel om offentlig kunst av kunsthistoriker Gunnar Sørensen og et fotoessay av Thomas Ekström.

Det felles eide er en litterær byvandring som setter ord på noe de fleste har et forhold til, men kanskje ikke alltid reflekterer over. Samlingen byr på alt fra små øyeblikksbilder til overraskende fortellinger om forbindelsen mellom enkeltmennesket og samfunnet. Med forfatternes hjelp blir det mulig å se Oslo med et friskt blikk og oppdage nye sider ved noe vi eier sammen: vår felles kunstneriske arv.

Det felles eide utgis i samarbeid med Kunstnernes hus, som arrangerer en utstilling med samme navn, og med støtte fra Oslo kommunes kunstsamling, Kulturetaten.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
193
ISBN
9788202583828
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
Det felles eide
Format
24 x 17 cm

Anmeldelser

«[...] redaktørens forord og Roy Jacobsens personlige essay er alene god grunn til å skaffe seg boka. [Essayet] utvider ikke bare kunnskapen om Vigelands kunst, men nærmer seg noe jeg forstår som drivkrefter i Roy Jacobsens forfatterskap, med dets umåtelig sterke, sammensatte kvinnefigurer.»

Tom Egil Hverven, Klassekampen

«En liten juvel av en bok [...] Jeg hadde ikke trodd at en av årets fineste leseropplevelser skulle dukke opp i en antologi om Oslo kommunes kunstsamling. [...] resultatet er blitt noen overraskende gode og gripende tekster. [...] På enkelt, men effektivt vis fungerer tekstene i det Det felles eide som øyeåpner, de gir leserne mulighet til å se byen vår på nytt. Og de viser hvordan kunst, når den brukes riktig, beriker vårt liv. Også når vi ikke er klar over det.»

Sarah Sørheim, Aftenposten

«[...] en aldri så liten snakkis på grunn av de personlige tekstene til stjernelaget av forfattere som bidrar. Les for eksempel Roy Jacobsens tekst 'På randen av Vigeland'. En tekst som fikk Anne Holt til å skrive på Facebook: 'Den er blant de tre-fire beste stykker tekst jeg har lest i hele mitt liv. Målløs og utslitt og berørt inntil det ubehagelige roper jeg ut: Les dette. Om du så må stjele boka.'»

VG

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Det felles eide:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Beatles

Lars Saabye Christensen
Paperback 
229,-
 

Oslo

G.T. Steigan
Innbundet 
409,- 449,-
 

Høyt

Erika Fatland
Innbundet 
454,- 499,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv