Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Bli medlem

Faderen

Peder Bjørnson forsvarer seg : eit mannsportrett frå det 19. hundreåret

Peder Bjørnson var far til Bjørnstjerne Bjørnson, men han var også den unge bondesonen som mista storgarden Skje og i staden vart prest. I denne boka har forfattaren spora opp kvar striden rundt sokneprest Bjørnson begynte, og følgjer det livsdrama han hamna i. Les mer

327,-

359,- Spar: 32,-

Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Peder Bjørnson var far til Bjørnstjerne Bjørnson, men han var også den unge bondesonen som mista storgarden Skje og i staden vart prest. I denne boka har forfattaren spora opp kvar striden rundt sokneprest Bjørnson begynte, og følgjer det livsdrama han hamna i. I forteljinga om Peder Bjørnson stig eit bilde av det førmoderne Norge fram, eit fattig utkantsamfunn i Europa, som på kort tid skulle bli ein del av den moderne verda.

Detaljer

Forlag
Oktober
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Nynorsk
Sider
279
ISBN
9788249504299
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2007
Format
21 x 14 cm

Medlemmers vurdering

R
Rose-Marie – 07.06.2009

– Det er alltid med stor spenning jeg tar fatt på en ny Edvard Hoem-bok, og jeg blir sjelden skuffet. Heller ikke denne gang ... I denne boka har Hoem gjort et forsøk på å rekonstruere Peder Bjørnsons liv og levnet på 1800-tallet. Kildene han har brukt er korrespondanse og offentlige dokumenter, og ut fra dette forsøker han å fylle ut hullene i historien. Nettopp dette er han svært god på! Peder Bjørnson, Bjørnstjerne Bjørnsons far, var en meget stri og kranglevoren prest. Eller var han det? Mye kan nemlig tyde på at han var svært opptatt av rettferdighet og var en meget rettskaffen mann. På den annen side tordnet han så vidt mye fra prekestolen om den umoral og drukkenskap som hersket i hans prestegjeld, og dermed tråkket han mange på tærne og fikk svært mange uvenner og fiender som etter hvert gjorde hva de kunne for å bli kvitt denne brysomme presten. Historier og bakvaskelser ble konstruert for å nå dette målet. På det verste ble også prestens utkomme rammet, slik han fikk store problemer med å forsørge sin barnerike familie. Som alltid er det en fornøyelse å høre Edvard Hoem lese sine egne bøker!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Faderen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Spor

Gerd Inger Skjøtskift Grøtte
Innbundet 
195,-
 

Vaage

Hanne Bramness
Innbundet 
299,- 329,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv