Meny

"Fra Kjølens rand"

grenseløse Falkberget

Sturle Kojen (Redaktør) ; Åse Juveli Berg (Innledning) ; Heidi Gjermundsen Broch (Innledning) ; Per Sverre Dahl (Innledning) ; Olav Duun (Innledning) ; Guttorm Hansen (Innledning) ; Gustav Hedenvind-Eriksson (Innledning) ; Eyvind Johnson (Innledning) ; Jon Kojen (Innledning) ; Gisle Kverndokk (Innledning) ; Leif Mæhle (Innledning) ; Vigdis Ystad (Innledning)

Foruten sine egne artikler har Sturle Kojen i denne boka samlet bidrag om sider ved Falkbergets forfatterskap som ikke alltid har kommet godt fram i bøker og skrifter i kjølvannet av biografien "Johan Falkberget - forfatter og stridsmann" fra 2007. Les mer
Vår pris
300,-

(Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Vår pris: 300,-

(Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Om boka

Foruten sine egne artikler har Sturle Kojen i denne boka samlet bidrag om sider ved Falkbergets forfatterskap som ikke alltid har kommet godt fram i bøker og skrifter i kjølvannet av biografien "Johan Falkberget - forfatter og stridsmann" fra 2007. Noe er nytt, men her er også meget lesverdig eldre stoff som i dag er vanskelig å finne fram til på prent - som Leif Mæhles essay "Tanker og tru i Johan Falkbergets diktning" fra 100-årsjubileet i 1979, eller Guttorm Hansens tale ved avdukinga av Falkberget-monumentet på Røros. Falkberget lever og sprenger grenser ved at han i stadig økende grad inspirerer andre kunstnere og deres arbeid. I intervjuform forteller tre kulturarbeidere om sine møter med "råstoffet" fra Falkbergets diktning.
I siste del av boka viser Kojen Falkbergets litterære og kulturelle slektskap med andre forfattere med rot i abeiderklassen.
Det er litteraturhistoriske sammenhenger som ikke har vært så tydelig i arbeidet med å føre Johan Falkbergets budskap og visjoner inn i er ny tid.
2017

Fakta