"Hele livet en vandrer i naturen"

økokritiske lesninger i Knut Hamsuns forfatterskap

" Dette er forfriskende!" - Fredrik Wandrup (Dagbladet)

Hamsuns romaner lest i nytt tidsaktuelt perspektiv.

Henning Howlid Wærps har skrevet den første boka som bruker økokritikken som innfallsvinkel til Knut Hamsuns forfatterskap, fra debuten med Sult (1890) til På gjengrodde stier (1949). Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Hamsuns romaner lest i nytt tidsaktuelt perspektiv.

Henning Howlid Wærps har skrevet den første boka som bruker økokritikken som innfallsvinkel til Knut Hamsuns forfatterskap, fra debuten med Sult (1890) til På gjengrodde stier (1949). I dagens økologiske krise er det verdt å reflektere over oppfatningen om at fremskritt er synonymt med teknologisk utvikling, økt konsum og materiell vekst. Kanskje må vi lete etter alternativer til dette og stille spørsmål ved hva det gode i livet er? Hvordan bør vårt forhold til natur og omgivelser være? Hamsun reflekterer over slike spørsmål i sine romaner. Tittelen er hentet fra et svar Knut Hamsun ga til Illustrert biografisk leksikon i 1916 på spørsmålet: «Hvilke personer, institusjoner, begivenheter har hatt størst innflytelse på Deres utvikling og liv?» Hamsun svarer, etter å ha nevnt Bjørnson, Dostojevskij og andre russiske forfattere: «Hele livet en vandrer i naturen».

Henning Howlid Wærp er professor i nordisk litteraturvitenskap ved UiT - Norges arktiske universitet. Han har arbeidet to år ved universitetet i Groningen, Nederland, vært gjesteforsker ved Universitetet i Berkeley, California (2008-2009) og ved Columbia universitetet i New York (2013-2014). Wærp er lyrikkanmelder i Aftenposten.

Han har skrevet og redigert flere bøker om norsk litteratur - i 2017 ga han ut Arktisk litteratur. Fra Fridtjof Nansen til Anne B. Ragde. Han har også skrevet skjønnlitteratur, to romaner og tre diktsamlinger, den siste, TIL ISKANTEN (dager og netter) kom i 2018.

Detaljer

Forlag
Orkana akademisk
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
294
ISBN
9788281043305
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
"Hele livet en vandrer i naturen"
Format
25 x 18 cm

Anmeldelser

" Dette er forfriskende!" - Fredrik Wandrup (Dagbladet)

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på "Hele livet en vandrer i naturen":

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv