Min side Kundeservice Bli medlem

Kamerat livet

en samtale med Cecilie Løveid

«Kamerat livet har et skarpt blikk for sammenhengen mellom Løveids liv og hennes skriving. Den viser oss hvordan et menneske kan ta seg fram i verden gjennom trang og evne til skaping, og gir fascinerende innblikk i Løveids oppslukte arbeidsmetode.»

Katrine Heiberg, Krabben

Cecilie Løveid fyller 70 år 21. august 2021, og i den anledning har vi bedt litteraturkritiker og forfatter Kaja Schjerven Mollerin lage en samtalebok med jubilanten. Samtalene i Kamerat livet går igjennom Cecilie Løveids liv, lesning og litteratur, fra 1968 til i dag. Les mer

345,-

379,- Spar: 34,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Cecilie Løveid fyller 70 år 21. august 2021, og i den anledning har vi bedt litteraturkritiker og forfatter Kaja Schjerven Mollerin lage en samtalebok med jubilanten. Samtalene i Kamerat livet går igjennom Cecilie Løveids liv, lesning og litteratur, fra 1968 til i dag. Løveid har eksellert innen de fleste hovedsjangrene, og boka vil også kunne fortelle mye om emner som utviklingen av nyere norsk dramatikk, 70-tallets kunstroman og moderne diktning (både politisk og personlig). Dessuten gir boka et viktig bidrag til kampen for likestilling i Norge ettersom flere av Løveids verker har en klar feministisk innsikt.

«Kamerat livet» er et forsøk på å avdekke det vi kan kalle «det løveidske», som løper gjennom alle Løveids verker, og som er en enestående fusjon av kunst, poesi, politikk, privatliv, problemer og humor.

Detaljer

Forlag
Kolon
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
191
ISBN
9788205551329
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Kamerat livet
Format
21 x 13 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Kamerat livet har et skarpt blikk for sammenhengen mellom Løveids liv og hennes skriving. Den viser oss hvordan et menneske kan ta seg fram i verden gjennom trang og evne til skaping, og gir fascinerende innblikk i Løveids oppslukte arbeidsmetode.»

Katrine Heiberg, Krabben

«Det er godt gjort hvordan samtaleformatet i boken mestrer kunststykket å vise fram mulige forbindelseslinjer mellom liv og tekst uten å la Løveids biografi bli en autoritær og endelig forklaringsmodell for verkene hennes.»

Judith Dybendal, Scenekunst

«Og slik er denne samtaleboken om Cecilie Løveids liv og litteratur: De snakker om det som ligger lengst fremme i bevisstheten, og så hekter historien, litteraturen og det levde livet seg på underveis. Løselig organisert rundt kronologien i Løveids liv og forfatterskap . og med små innstikk av kronologien i samtalene selv . gjør dette Kamerat livet til en sjarmerende, levende og litt rotete bok, full av innfall og betroelser, spontane avstikkere, fortellinger og refleksjoner.»

Eirik Vassenden, Klassekampen

«Gjennom varme og uformelle samtaler nøster Cecilie Løveid opp et langt liv fullt av litteratur og tilfeldigheter.»

Johannes Grytnes, Bergens Tidende

«[...] ein engasjert samtale om livet og litteraturen mellom to skriveføre og kloke forfattarar.»

Rolf Nøtvik Jakobsen, Vårt Land

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kamerat livet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Beviset

Agota Kristof
Innbundet 
308,- 339,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv