Roman teori Uppdal

studiar i Kristoffer Uppdals romankunst 1

Ny romanteori.
Ny teori påviser her at romankunsten har større register av perspektiv og uttrykk enn alle andre prosaformer. Ironisk og satirisk avstand til heltemyte i tradisjon og biografi er sjangerfunksjon. Les mer

177,-

195,- Spar: 18,-

Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Ny romanteori.
Ny teori påviser her at romankunsten har større register av perspektiv og uttrykk enn alle andre prosaformer. Ironisk og satirisk avstand til heltemyte i tradisjon og biografi er sjangerfunksjon. Av teksteksempel går det fram at romanhandling er fornuftsforklaring, at romanen ved det er den litterære kunsten for refleksjon og kritikk.

Uppdals romankunst.
På grunnlag av teorien blir Uppdal-romanen diskutert og plassert i europeisk romankunst. Overgangen til det moderne livet viser Uppdal som barndom under strenge vilkår på liv og død i bondesamfunn og småby, som arbeid på anlegg og liv i stort fellesskap og ny klasse.
Hos Uppdal er romanhandling livfull situasjon og scene som stadig skifter. Vi ser at den moderne romanen har finstilt uttrykk både for objektive årsaker og presis historisk erfaring, skarpt sett og opplevd av barnet. Romanen som historie og tenking blir analysert som poetisk språkkunst og virtuos komposisjon.

Detaljer

Forlag
Wigestrand
Innbinding
Paperback
Språk
Nynorsk
Sider
128
ISBN
9788281401969
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Roman teori Uppdal
Format
21 x 13 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Roman teori Uppdal:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv