Min side Kundeservice Bli medlem

Speak, Memory

An Autobiography Revisited

An autobiography of Vladimir Nabokov. It presents recollections - of his comfortable childhood and adolescence, of his rich, liberal-minded father, his beautiful mother, an army of relations and family hangers - on and of grand old houses in St Petersburg and the surrounding countryside in pre-Revolutionary Russia. Les mer

156,-
Paperback
Usikker levering*
*Vi bestiller varen fra forlag i utlandet. Dersom varen finnes, sender vi den så snart vi får den til lager

Logg inn for å se din bonus

An autobiography of Vladimir Nabokov. It presents recollections - of his comfortable childhood and adolescence, of his rich, liberal-minded father, his beautiful mother, an army of relations and family hangers - on and of grand old houses in St Petersburg and the surrounding countryside in pre-Revolutionary Russia.

Medlemsvurdering:
Nabokov legger ikke skjul på at minnet svikter og at han legger vekt på andre ting enn biografier vanligvis gjør - hans hensikt er ikke å legge frem fakta, hendelsesforløp, kronologi og analyse av eget liv, men å fremkalle sanseinntrykk, skissere personligheter, rette lupen mot underfundige drama han senere skulle bruke i sin fiksjon. Det er kanskje feil å sette et skille mellom Nabokovs fiksjon og "Speak, Memory" - hovedforskjellen synes å være at han bruker personers egentlige navn, og kanskje en løsere struktur, men det livlige og sylskarpe spåket er det samme. Sommerfuglsamling gis mye større oppmerksomhet enn den russiske revolusjonen og familien Nabokovs eksil. Egne kun moderate privilegier til tross - å være av aristokratisk familie gjorde det uaktuelt for ham å konsentrere seg om det åpnebart politiske synspunktet. Derav flukten inn i estetikken og estetiseringen, og vidunderlige, drømmeaktige bøker som "Speak, Memory".

Fjoddelord

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Penguin Classics
Innbinding
Paperback
Språk
Engelsk
Sider
288
ISBN
9780141183220
Utgivelsesår
2000
Format
20 x 13 cm

Medlemmers vurdering

h
hark – 28.11.2008

– Jeg begynte å lese denne boka fordi jeg hadde hørt så mye bra om den. Nå ettertid synes jeg ikke den var så fantastisk. Nabokov er en utrolig finslepen stilist, og blir en slags mini-utgave av Proust, på engelsk - han skriver om barndom og minne. Det er mye kjempefint her - slutten, eller der han beskriver hvordan han skrev sitt første dikt - og mye interessant - mye om hans liv som sønn av en berømt russisk politiker som kom i klinsj med bolshevikene - og mye ganske kjedelig - sjakkproblem og litt for mye om sommerfugler. Det er helt greit, det er en selvbiografi, han får skrive hva han vil. Men han er litt vel jålete og borgerlig for min smak. Jeg liker "Lolita", "Pnin" og "Pale Fire" bedre

F
Fjoddelord – 04.12.2004

– Nabokov legger ikke skjul på at minnet svikter og at han legger vekt på andre ting enn biografier vanligvis gjør - hans hensikt er ikke å legge frem fakta, hendelsesforløp, kronologi og analyse av eget liv, men å fremkalle sanseinntrykk, skissere personligheter, rette lupen mot underfundige drama han senere skulle bruke i sin fiksjon. Det er kanskje feil å sette et skille mellom Nabokovs fiksjon og "Speak, Memory" - hovedforskjellen synes å være at han bruker personers egentlige navn, og kanskje en løsere struktur, men det livlige og sylskarpe spåket er det samme. Sommerfuglsamling gis mye større oppmerksomhet enn den russiske revolusjonen og familien Nabokovs eksil. Egne kun moderate privilegier til tross - å være av aristokratisk familie gjorde det uaktuelt for ham å konsentrere seg om det åpnebart politiske synspunktet. Derav flukten inn i estetikken og estetiseringen, og vidunderlige, drømmeaktige bøker som "Speak, Memory".

Oppdag mer

Bøker som ligner på Speak, Memory:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Shack

Wm Paul Young
Paperback 
156,-
 

Gravid

Cathrine Dahl Rafaelsen
Innbundet 
409,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv