Storm i et vannglass

nøkler til Nathalie Sarrautes forfatterskap

«Storm i et vannglass anbefales sterkt om du skal lese noe av Nathalie Sarraute!»

Beate Solberg, Bokblogger

Som kunstnere flest kan Nathalie Sarraute ikke slå seg til tåls med virkeligheten slik den er. Hun har et .behov for å formidle en annerledes virkelighet - en ny og ukjent .verden som lever sitt eget liv i bevissthetens randsone. Les mer

249,-
Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Som kunstnere flest kan Nathalie Sarraute ikke slå seg til tåls med virkeligheten slik den er. Hun har et .behov for å formidle en annerledes virkelighet - en ny og ukjent .verden som lever sitt eget liv i bevissthetens randsone. (Elin Beate Tobiassen)

Nathalie Sarraute (1900-1999) er en av de mest særegne stemmer i europeisk litteratur i det 20. århundre. Hun knyttes gjerne til den franske ny romanen, som hun sammen med Alain Robbe-Grillet var en engasjert forkjemper for. Hennes unike litterære prosjekt - som omfatter en rekke formfornyende romaner, skuespill, kortprosatekster og essays om litteratur - dreier seg først og fremst om å belyse menneskets bevissthet fra innsiden. I bok etter bok skriver hun mot etablerte konvensjoner, samtidig som hun frigjør ukjente sinnsbevegelser som ligger skjult bak overflaten: Hun kartlegger bevissthetens immaterielle side, de vage fornemmelsene og den skjulte dramatikken som finner sted i bevissthetens yttergrenser. Kort sagt konsentrerer Sarrautes forfatterskap seg om det hun selv kaller en «storm i et .vannglass».

Denne boken gir leseren nøkler til forståelse av Nathalie .Sarrautes særegne skrivekunst. Med utgangspunkt i åtte av Sarrautes skjønnlitterære verker - som alle foreligger i norsk oversettelse - viser Elin Beate Tobiassen veien inn i et av etter krigstidens viktigste for.fatterskap.

Detaljer

Forlag
Solum
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
172
ISBN
9788256018628
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Storm i et vannglass
Format
22 x 14 cm

Anmeldelser

«Storm i et vannglass anbefales sterkt om du skal lese noe av Nathalie Sarraute!»

Beate Solberg, Bokblogger

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Storm i et vannglass:

Stedene

Marguerite Duras
Innbundet 
182,- 200,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv