Min side Kundeservice Bli medlem

Hva er et essay?

Witold Gombrowicz, Franz Kafka og Joseph Roth, Albert Camus og Jean-Paul Sartre. Og Petter Dass og Kråkesølv. Og ikke minst essays om film, om bildende kunst.
Oversikt, observasjoner, refleksjoner. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Witold Gombrowicz, Franz Kafka og Joseph Roth, Albert Camus og Jean-Paul Sartre. Og Petter Dass og Kråkesølv. Og ikke minst essays om film, om bildende kunst.
Oversikt, observasjoner, refleksjoner. Utfordre sitt eget blikk, og leserens. Være personlig, men unngå hyllester og tomme gester.

Tor Eystein Øverås har lenge begeistret anmelderne. I bøker som Til, Livet! Litteraturen! og I dette landskap har han rettet sitt fininnstilte sanseapparat og sin tankekraft mot ulike kulturuttrykk: mot bøkene og forfatterne, filmene og regissørene, stedet og menneskene, stedet og historien. Kunnskapsmengden er stor, men håndtert med letthet og uforlignelig formuleringsevne.

I årets bok følger vi Øverås til Buenos Aires, til Sentral-Europa, til Frankrike, til Skåne og Nord-Norge, og til den forsvunne staten DDR. Og vi møter blant andre Witold Gombrowicz, Franz Kafka og Joseph Roth, Albert Camus og Jean-Paul Sartre. Og Petter Dass og Kråkesølv. Og ikke minst finner vi essays om film, om bildende kunst.

«Fra sitt utgangspunkt i Berlin, med sin bakgrunn fra Nord-Norge, skriver Tor Eystein Øverås lysende litterære essays. Dette er hans tredje samling, hans forrige, «I dette landskap», ble Brage-nominert, og denne er ikke noe dårligere.»

Bernt Erik Pedersen, Dagsavisen.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
267
ISBN
9788205475229
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Originaltittel
Hva er et essay?
Format
21 x 14 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hva er et essay?:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
363,- 399,-

Høyt

Erika Fatland
Innbundet 
454,- 499,-
 

Sapiens

Yuval Noah Harari
Innbundet 
409,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv