Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Hel ved

alt om hogging, stabling og tørking - og vedfyringens sjel

"Vakkert om viktig virke" Dagbladet

"For det er ikke noe tull med en vedstabel. Den taper seg ikke på børsen. Den ruster ikke. Den tar ikke ut skilsmisse." Ved er en vitenskap og en lidenskap. Lars Mytting har oppsøkt noen av landets kaldeste strøk og tatt kontakt med vedfyrere og vedhoggere. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

"For det er ikke noe tull med en vedstabel. Den taper seg ikke på børsen. Den ruster ikke. Den tar ikke ut skilsmisse." Ved er en vitenskap og en lidenskap. Lars Mytting har oppsøkt noen av landets kaldeste strøk og tatt kontakt med vedfyrere og vedhoggere. Han har stoppet i veikryss, lyttet etter motorsagdur eller aller helst det stille knirket fra en pensjonist med buesag. Med humor, varme og fagkunnskap gir han et portrett av en norsk vedfyringstradisjon - en tradisjon der generasjon etter generasjon har brakt videre innsiktene om hva slags tre som gir den beste veden, hvordan veden skal stables for å tørke godt og hva slags ovn som gir den beste varmen. "Vakkert om viktig virke" Dagbladet "Feelgood fra start til slutt" Finansavisen "Varmt om vedfyringens mange gleder" Vårt Land "Her har Lars Mytting gitt oss vedfrelste den reneste bibel" Trønder-Avisa. Boka har forord av Roy Jacobsen.

I denne boka gir forfatteren et portrett av norsk vedfyringstradisjon. Her er fakta om innkjøp av ved, stablemetoder, tørking og fyring. Den berører også skogskjøtsel, miljøaspekter, motorsaghistorie og ovner, samt møter med mennesker som har et særlig forhold til ved.

Medlemsvurdering:
Elsker hans måte og skrive på, med flyt, selvfølge og en rå følsomhet. Hel ved er ikke en roman som hans andre bøker, men så fin.

Annelie Osterdahl

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Kagge
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788248926801
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Serie
Hel ved

Anmeldelser

"Vakkert om viktig virke" Dagbladet

"Feelgood fra start til slutt" Finansavisen

"Varmt om vedfyringens mange gleder" Vårt Land

"Her har Lars Mytting gitt oss vedfrelste den reneste bibel" Trønder-Avisa

Medlemmers vurdering

N
Nils-Arne Larsen – 10.02.2021

– Ved

A
Annelie Osterdahl – 04.01.2017

– Elsker hans måte og skrive på, med flyt, selvfølge og en rå følsomhet. Hel ved er ikke en roman som hans andre bøker, men så fin.

V
Varda – 12.11.2016

– vakkert!

L
Liv Ravdal – 16.02.2016

– Min beste venn fikk boken i gave, og har skrytt av den og kost seg med den. Han er veldig fornøyd!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hel ved:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv