Maratonshots

«.»

Simen Ingemundsen, Randaberg 24

En mann midt i livet løper maraton i Dresden. Geir Nummedals Maratonshots følger et 42 195 meter langt løp med mange assosiative avstikkere underveis. Med musikk på øret forplanter løpets rytme seg i kroppen og hodet. Les mer

299,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

En mann midt i livet løper maraton i Dresden. Geir Nummedals Maratonshots følger et 42 195 meter langt løp med mange assosiative avstikkere underveis. Med musikk på øret forplanter løpets rytme seg i kroppen og hodet. Maratonløperens bevissthetsstrøm blir som et eget løp i løpet. Før han er i mål, har han også løpt gjennom livet sitt.

Han passerer Dresdens parker, krysser byens broer, han ser en mann som løper med en ananas festet på issen, han forsyner seg fra drikkestasjonene med shots ofte ikke treffer munnen, men løpstrøya og bakken. Løpserfaringene blander seg med livserfaringer, innfall og historier, fra erotiske fantasier til minnebilder fra barndom og oppvekst, glimt av faren på jobb i sveisehallen, brevene faren sendte fra jobbreise i Kina.

«Enhver veit jo at en jogger er ute og lufter dødsangsten sin», har Dag Solstad skrevet. Midtlivsmannen i Maratonshots er ikke redd for å lufte dødsangsten sin eller lufte i erindringsrommene sine, og det er svært livfull lesning.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Bokmål
ISBN
9788202781101
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Maratonshots

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Anmeldelser

«.»

Simen Ingemundsen, Randaberg 24

«Geir Nummedal skriv nært og underhaldande om alt eit maratonløp byr på. (...) Teksten flyt fint og elegant (...) ein sjarmerande og lettlesen tekst.»

Oddmund Hagen, Dag og Tid

«Kort og bra om noe langt (...) Her får vi mye teknisk stoff om maratonforberedelser samt gjennomføring, noe jeg ikke deltar i til vanlig, men litt overraskende setter pris på som tekst. (...) Du kan ikke stoppe når du leser denne boka, og det har du kanskje heller ikke lyst til.»

Thula Kopreitan, NRK

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Maratonshots:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv