Min side Kundeservice Bli medlem

Bergen 1945

oppgjørets time

8. mai 1945 - oppgjørets time var kommet - også i Bergen.
Men det var ikke bare tyskerne det skulle gjøres opp med. Flere av Gestapos mest brutale torturister og farligste angivere var bergensere, født og oppvokst mellom de syv fjell. Les mer

393,-

449,- Spar: 56,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager
8. mai 1945 - oppgjørets time var kommet - også i Bergen.
Men det var ikke bare tyskerne det skulle gjøres opp med. Flere av Gestapos mest brutale torturister og farligste angivere var bergensere, født og oppvokst mellom de syv fjell. I cellene i Gestapohuset i Veiten gikk noen av dem sine tyske medtorturister en høy gang.
Også byens menige NS-medlemmer skulle ha sin straff. Bare de første dagene etter 8. mai ble 300 bergensere «tauet inn» og fengslet. «Sikring av landssvikerne går raskt», meldte avisene, og navnelister over de pågrepne ble godt lesestoff. Mange av dem tilhørte det pene bergenske borgerskap. På Rådstuplassen, på vei inn i Bergen kretsfengsel, måtte de nå gå spissrotgang mellom rader av hevnlystne bergensere.
Bergen 1945 gir et gløtt inn i den turbulente fredsvåren i Bergen, også de påfølgende rettssakene i Tinghuset. Det fortelles om byens mest prominente NS-medlemmer, om oppgjøret med «Tyskertøsene», om de illegale avisene og om dødsstraffene som etter hvert ble fullbyrdet på Sverresborg.

Detaljer

Forlag
Bodoni
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
263
ISBN
9788284032016
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Bergen 1945:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Byttedyr

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
363,- 399,-
 

Hitler

Brendan Simms
Innbundet 
409,- 449,-
 

Åsane

Kenneth Bratland
Innbundet 
453,- 498,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv