Min side Kundeservice Bli medlem

Bogstadveien

en gate blir til

Bogstadveien ble anlagt i 1855 som en del av Sørkedalsveien mellom byen og Bogstad i Sørkedalen. Da var det allerede noen borgere fra Kristiania som hadde .yttet ut til Hegdehaugen til landsted eller fast bolig. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Bogstadveien ble anlagt i 1855 som en del av Sørkedalsveien mellom byen og Bogstad i Sørkedalen. Da var det allerede noen borgere fra Kristiania som hadde .yttet ut til Hegdehaugen til landsted eller fast bolig. Bogstadveien ble i 1860-årene en del av det store ut.yttingsområdet vestover til Homansbyen, Hegdehaugen og Majorstuen.

De første murhusene ble bygd i Bogstadveien fra 1884, og fra første stund tok beboerne sikte på å gjøre Bogstadveien til en annerledes gate. Alle husene ble bygd med butikker i første etasje. Bogstadveien ble både en boliggate, en gjennomfartsvei og en handlegate for hele strøket. Denne boka handler om utviklingen fra de første boliger fram til i dag.

Forfatteren bodde ved Bogstadveien i to lange perioder. Under oppveksten bodde han i 20 år ved gaten og senere var han tilbake i 19 år. Holden har fulgt utviklingen gjennom et langt liv og sett hvordan gaten har forandret seg på mange måter. Men noe har bestått. Alle murhusene fra 1890-årene preger gaten, .ere steder iblandet bygg i funkisstil. Gjennom nærmere 130 år har den blå Briskebytrikken tra.kkert Bogstadveien. Gaten har gjennom snart et og et halvt århundre vært et lokalt sentrum for Majorstuen, Hegdehaugen og en del av Frogner. Det har alltid vært liv i Bogstadveien.

Øystein Sandsdalen har tatt bildene fra Bogstadveien i dag. Også han har vokst opp i nærheten av Bogstadveien.

Detaljer

Forlag
Dreyers forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
157
ISBN
9788282656399
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
27 x 22 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Bogstadveien:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv