Min side Kundeservice Bli medlem

Byen som brant for syndens skyld

Oslo 1624

Brannen i Oslo i 1624 var ikke den viktigste årsaken til Christian IVs reise til Norge i september samme år. Han brukte ikke mye tid og oppmerksomhet på Oslo, bare fire dager, og likevel ble den nye kjøpstaden Christiania etablert i detalj og grunnlagt seks uker etter at Oslo brant. Les mer

180,-

198,- Spar: 18,-

Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Brannen i Oslo i 1624 var ikke den viktigste årsaken til Christian IVs reise til Norge i september samme år. Han brukte ikke mye tid og oppmerksomhet på Oslo, bare fire dager, og likevel ble den nye kjøpstaden Christiania etablert i detalj og grunnlagt seks uker etter at Oslo brant.

Fem kvinner ble dømt til døden for å ha forårsaket brannen i Oslo ved sitt hekseri: Sissel Nilsdatter, Karine Clemetsdatter, Eline Stensdatter, Birgitte Ekeberg og Ingrid Kværner. Når overnaturlige krefter får skylda, er det for å dekke til ugjerninger. Det skjedde i Oslo da trollfolkene ble henrettet.

I 1880 ble Carl Ludvig Jacobsens statue Christian IV som Christianias grunnlegger avduket på Stortorvet. Mon ikke vi også burde få en statue av de fem kvinnene som ble dømt for hekseri ved brannen i Oslo i 1624.

Detaljer

Forlag
Svein Sandnes bokforlag
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
201
ISBN
9788292945759
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Byen som brant for syndens skyld
Format
21 x 13 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Byen som brant for syndens skyld:

Berlin

Helge Jordheim
Innbundet 
454,- 499,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Nansen

Harald Dag Jølle
Innbundet 
393,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv