Meny

Drammen havn skapte byen

Serie: Drammen-bøkene 3

Her får du historien om hvordan utskipning av trelast skapte grobunn for et bysamfunn der Drammenselva går over i Drammensfjorden. Les om havnas utvikling gjennom 600 år fram til dagens moderne havn og hele Norges bilhavn. Les mer
Vår pris
433,-
Spar
62,-

Veil. pris: 495,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 433,-
Spar: 62,-

Veil. pris: 495,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Her får du historien om hvordan utskipning av trelast skapte grobunn for et bysamfunn der Drammenselva går over i Drammensfjorden. Les om havnas utvikling gjennom 600 år fram til dagens moderne havn og hele Norges bilhavn. Boka dekker området fra Landfalløya til Rødtangen og den viktige vinterhavna Svelvik.

Du får en grundig beskrivelse av private og offentlige havneanlegg og de mange sjøbuene som en gang lå langs elva. Du blir kjent med lokale rutebåter, slepebåter, isbrytere og sandjakter. Nye og ukjente sider ved byens mange bruer blir også avdekket. Her finner du historien om hvordan kommunen sikret seg Holmen til framtidig havn, og hvordan planene for havna i seinere år er endret fra storhavn til grønn havn. Sist, men ikke minst vil du finne ukjent kunnskap om byens og fjordens 20-talls skipsverft og skipene som de bygde gjennom 300 år.

Boka er en skattkiste for alle som er glad i Drammen
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Z-forlag
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 528
ISBN: 9788293187554
Utgave: 1. utg.
Format: 28 x 25 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger