Min side Kundeservice Bli medlem

Historien bak Oslos gatenavn

Man skal være død for å få en gate i oslo oppkalt etter seg, og de døde har ikke selv valgt å få navnet sitt på gateskiltene. Det er grunnen til at denne boka handler mest om de levende, politikere og andre, som opp gjennom historien har valgt gatenavn i byen vår. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Man skal være død for å få en gate i oslo oppkalt etter seg, og de døde har ikke selv valgt å få navnet sitt på gateskiltene. Det er grunnen til at denne boka handler mest om de levende, politikere og andre, som opp gjennom historien har valgt gatenavn i byen vår.

Oslos ca. 2700 gatenavn hører til det man gjerne kaller byens kollektive minne. Men den historien som nedtegnes til dette minnet blir skrevet ut fra det som til enhver tid er rådende politiske strømninger, og ikke ut fra hva som objektivt kan regnes som de viktigste minnene i byens historie.

Hvis vi vil se nærmere på bakgrunnen for navngivingen for å forstå den skjeve historien som gateskiltene forteller, må vi avdekke hvilke politiske vinder som blåste da navnet ble gitt, og hvordan debattene som sto om navnevalgene kan høre hjemme i et større bilde.

Oslos politiske liv har også vært en del av strømningene ellers i verden, basert på de store ideologiene. Blant gatenavnene .nner vi uttrykk for ideer som konservatisme, nasjonalisme, arbeiderkamp, sosialisme, kvinnekamp og kollektivisme. Ideologiske verdier ligger ofte like under over.aten i de lokalpolitiske debattene om byens navn.

Historien bak Oslos gatenavn blir derfor også en fortelling om byens egen idéhistorie.

Detaljer

Forlag
Dreyers forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
429
ISBN
9788282655781
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
25 x 18 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Historien bak Oslos gatenavn:

Lofotnavn

Eli Johanne Ellingsve
Innbundet 
318,- 349,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Oslo

G.T. Steigan
Innbundet 
409,- 449,-

Troy

Stephen Fry
Paperback 
160,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv