I kirken og på hospitalet

en larvikshistorie

Larvik by markerer i 2021 sitt 350-års jubileum. I den anledning har Arne Bugge Amundsen skrevet om to sentrale og monumentale elementer i Larviks bybilde: Treenighets kirke og Larvik hospital. Det var grevskapet Laurvigen som var forutsetningen for begge bygningene, men de . Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Larvik by markerer i 2021 sitt 350-års jubileum. I den anledning har Arne Bugge Amundsen skrevet om to sentrale og monumentale elementer i Larviks bybilde: Treenighets kirke og Larvik hospital. Det var grevskapet Laurvigen som var forutsetningen for begge bygningene, men de .kk også stor betydning for folk .est. Kirken og dens prester og tjenere var ramme rundt ritualer og livstolkning, og hospitalet var en del av et sosialt omsorgssystem. Grevskapet åpnet Larvik for en rekke kulturimpulser fra utlandet, og byen ble en innfallsport for mange nye bevegelser og tanker. Det gikk ikke alltid like fredelig for seg.

Boken beskriver den kirkelige forhistorien i Larvikområdet på 1600-tallet, byggingen av Treenighets kirke i 1677 og etableringen av hospitalet i 1736. Fremstiller går frem til 1860-årene, da kirken ble totalt ombygget i regi av arkitekt Christian Heinrich Grosch.

Detaljer

Forlag
Dreyers forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
389
ISBN
9788282655798
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
I kirken og på hospitalet
Format
25 x 18 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på I kirken og på hospitalet:

Berlin

Helge Jordheim
Innbundet 
454,- 499,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv