Knallhelg: -25 % med kode BADE25
Min side Kundeservice Bli medlem

Kvinne er kvinne best

en historie om Krisesenteret i Trondheim

Historien om Krisesenteret i Trondheim gir et unikt innblikk i senterets mer enn trettifem år lange historie. Den presenteres gjennom stemmene til tidligere brukere, medlemmer og samarbeidspartnere. Senterets historie sees i lys av kvinnemishandling, krisesenterbevegelsen i Norge og som del av Trondheims historie. Les mer

350,-
Innbundet
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Historien om Krisesenteret i Trondheim gir et unikt innblikk i senterets mer enn trettifem år lange historie. Den presenteres gjennom stemmene til tidligere brukere, medlemmer og samarbeidspartnere. Senterets historie sees i lys av kvinnemishandling, krisesenterbevegelsen i Norge og som del av Trondheims historie. Da krisetelefonen ble etablert i 1978, var det som et resultat av kampen for kvinnefrigjøring på 1970-tallet og framveksten av feminismen. Felles for grunnleggerne var deres erfaringer som kvinner i en kvinneundertrykkende kultur, og bevisstheten om behovet for solidaritet kvinner imellom. Senteret ble snart et sted hvor voldsutsatte kvinner kunne bli sett og møtt med forståelse fra medsøstre.
Idag, mer enn trettifem år senere, er det tydelig at pågangsmotet og utholdenheten til krisesenterbevegelsen har bidratt til holdningsendringer, og den har både satt spor i lovverk og offentlige utredninger og bidratt til å gi et bedre offentlig tilbud til voldsutsatte kvinner.

2015

Detaljer

Forlag
Snøfugl
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål Nynorsk
Sider
196
ISBN
9788270834778
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
Kvinne er kvinne best
Format
22 x 22 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kvinne er kvinne best:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv