Min side Kundeservice Bli medlem

Lenge før byen

Bodøs historie : bind 1 : fram til 1816

Dette er fortellingen om Bodø-området fra de eldste tider og fram til Bodø fikk status som kjøpstad i 1816. Det er en beretning om leveforhold og samfunnsutvikling gjennom nesten ti tusen år. Boka skildrer hvordan de første menneskene tok i bruk området og utviklet en lokal kultur, i aktiv kontakt med andre samfunn som lå både nært og langt borte. Les mer

569,-
Innbundet
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Dette er fortellingen om Bodø-området fra de eldste tider og fram til Bodø fikk status som kjøpstad i 1816. Det er en beretning om leveforhold og samfunnsutvikling gjennom nesten ti tusen år. Boka skildrer hvordan de første menneskene tok i bruk området og utviklet en lokal kultur, i aktiv kontakt med andre samfunn som lå både nært og langt borte. Forfatterne viser hvordan arkeologi og skriftlige kilder kan gi et helhetlig bilde av lokalsamfunnets utvikling gjennom en lang periode.
Blant viktige emner som tas opp er endringene i samfunnets organisering, betydningen av religion og rituelle handlinger, og forholdet mellom den samiske og norrøne delen av befolkningen. Boka viser hvordan ulike steder i Bodø-området til forskjellige tider oppfylte sentrale funksjoner for hele omegnen. Skjerstad var et viktig sentrum i jernalderen, Bodøgård ble et administrativt sentrum på 1600-tallet, mens det var det nye handelsstedet ved Hundholmen som dannet basis for kjøpstaden og byen, som etter lang tids stillstand vokste fram på 1800-tallet.

Medlemsvurdering:
Endelig har noen tatt på seg oppgaven med å skrive historien til Nord-Norges nest største by! Og for en glitrende måte det er utført på. Bildene er unike, teksten er godt og informativ skrevet og oppbygningen er logisk og enkel. Boken er ikke bare viktig for lokale patrioter. Bodø er, og har gjennom tidene vært, et viktig handelssted - og i byhistoriens første bind får man et interessant innblikk i hvordan Bodø nettopp ble en slik by. Alle med interesse for norgeshistorie vil med andre ord kunne nyte stor glede over denne boken. Vi gleder oss allerede til oppfølgeren - og personlig mener jeg at dette verket med rette vil få en viktig plass i Norges historiske bibliotek!

Gabby

Detaljer

Forlag
Tapir akademisk forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
520
ISBN
9788251923217
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2009
Format
28 x 22 cm
Serie
Bodøs historie 1

Medlemmers vurdering

G
Gabby – 07.10.2009

– Endelig har noen tatt på seg oppgaven med å skrive historien til Nord-Norges nest største by! Og for en glitrende måte det er utført på. Bildene er unike, teksten er godt og informativ skrevet og oppbygningen er logisk og enkel. Boken er ikke bare viktig for lokale patrioter. Bodø er, og har gjennom tidene vært, et viktig handelssted - og i byhistoriens første bind får man et interessant innblikk i hvordan Bodø nettopp ble en slik by. Alle med interesse for norgeshistorie vil med andre ord kunne nyte stor glede over denne boken. Vi gleder oss allerede til oppfølgeren - og personlig mener jeg at dette verket med rette vil få en viktig plass i Norges historiske bibliotek!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Lenge før byen:

Berlin

Helge Jordheim
Innbundet 
437,- 499,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Roma

Jan E. Hansen
Paperback 
249,-

Berlin

Erle Marie Sørheim
Paperback 
363,- 399,-

Wilse

Trond Bjorli
Innbundet 
454,- 499,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv