Lagerrydding: Opptil 70% rabatt på bøker!
Min side Kundeservice Bli medlem

Nesten norsk

det flerkulturelle Drammen 1970-2020

De første gruppene med arbeidsinnvandrere kom til Drammensområdet i slutten av 1960-årene. 50 år seinere har 30 prosent av befolkningen i byen innvandrerbakgrunn. Nesten norsk er historien om innvandring og integrering i Drammen. Les mer

539,-
Innbundet
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

De første gruppene med arbeidsinnvandrere kom til Drammensområdet i slutten av 1960-årene. 50 år seinere har 30 prosent av befolkningen i byen innvandrerbakgrunn. Nesten norsk er historien om innvandring og integrering i Drammen.
Boka er en nyvinning i norsk historieskriving. Det er første gang innvandring til en norsk by blir drøftet i en slik bredde i ei hel bok. Boka tar for seg arbeidsliv, språkutvikling, skolevesenet, den lokale integreringspolitikken, religionsutøvelse, sivilsamfunnet med foreningsliv og idrett, og politisk deltaking. Sentralt står spørsmålet om hvordan innvandrerne og lokalbefolkningen har tilpasset seg den nye flerkulturelle hverdagen som har oppstått i kjølvannet av 50 år med innvandring.
James Godbolt er førsteamanuensis i historie ved Institutt for økonomi, historie og samfunnsvitenskap ved Handelshøyskolen, Universitetet i Sørøst-Norge (Vestfold). Han er sjøl innvandrer fra USA og kom til Norge i 1971. Han har moderne historie og migrasjonshistorie som sine hovedinteresseområder, og har tidligere skrevet USA i vår tid (1994) og Den norske vietnambevegelsen (2010).

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
559
ISBN
9788245032970
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Format
22 x 16 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Nesten norsk:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Home

Salman Rushdie
Paperback 
87,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv