Min side Kundeservice Bli medlem

Rogøland

lokalpatriotisme, sinne og mangfold

«En fornøyelig lesing for ølentusiasten og en viktig bok for å bevare den lokalhistoriske betydning av ølinteressen i Rogaland!»

LASSE LUKACS, https://olportalen.no/feature/bokanmeldelse-rogola

Endelig en bok som dekker den spede begynnelsen på 1830-tallet med Køhler familiens bryggeri og destillering i Hillevåg, til etableringen av Tou i 1855. Folkeaksjonen og boikott som følge av Carlsbergs nedleggelse av Tou bryggeri i 2003. Les mer

499,-
Innbundet
Sendes innen 3 - 10 dager
Endelig en bok som dekker den spede begynnelsen på 1830-tallet med Køhler familiens bryggeri og destillering i Hillevåg, til etableringen av Tou i 1855. Folkeaksjonen og boikott som følge av Carlsbergs nedleggelse av Tou bryggeri i 2003. Etableringen og fallet til Norges første småskalabryggeri på Jæren omkring årtusenskiftet.

Resultatet av nedleggelsen av Tou, som førte til etableringen hos Lervig og Berentsen. Den tøffe kampen som fulgte mot røde regnskapstall midt i en priskrig. Til eksport, kvalitet og økonomisk suksess

Boken dekker det enorme kreative mangfoldet som kom av håndverksbryggeriene som ble etablert de siste ti årene. Det sterke hjemmebryggermiljøet i fylket. Serveringsstedene som satser på øl, fremvekst av bryggeripubber på begge sider av Boknafjorden. Fra Norges første ølfestival, til Norges mest internasjonale. Ølhandleren og maltbonden på Jæren. Entusiastene og konsumentene.

Det er også tidligere gitt ut en flott bok som heter .Trønderøl", skrevet av Knut Albert Solem, og det er nok en kniving mellom trønderen og rogalendingen, hvilket er selve ølfylket i Norge? Du får avgjøre selv, dette er historien om ølfylket Rogaland.

Detaljer

Forlag
Jæren forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
172
ISBN
9788293913269
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Rogøland
Format
28 x 22 cm

Anmeldelser

«En fornøyelig lesing for ølentusiasten og en viktig bok for å bevare den lokalhistoriske betydning av ølinteressen i Rogaland!»

LASSE LUKACS, https://olportalen.no/feature/bokanmeldelse-rogola

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Rogøland:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Lofoten

Kristin Folsland Olsen
Paperback 
390,- 429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv