Min side Kundeservice Bli medlem

Trøndelags historie. Bd.3

grenda blir global : 1850 til 2005

Bind 3 Grenda blir global omfatter moderne tid, perioden 1850-2005.
Mellom 1850 og 1920 forandret landskapet i Trøndelag seg radikalt. Jernbanelinjene skar gjennom landsdelen, og langs kysten gikk damprutene. Les mer

445,-

489,- Spar: 44,-

Innbundet
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Bind 3 Grenda blir global omfatter moderne tid, perioden 1850-2005.
Mellom 1850 og 1920 forandret landskapet i Trøndelag seg radikalt. Jernbanelinjene skar gjennom landsdelen, og langs kysten gikk damprutene. Lokalsamfunnene i Trøndelag ble knyttet nærmere sammen. og med verden utenfor. Mellomkrigstida var preget av økonomiske kriser, som virket inn på folks dagligliv. Det sterke tyske nærværet preget næringslivet i Trøndelag under andre verdenskrig, og Rinnan-bandens aktiviteter var en konstant trussel for motstandsarbeidet. I etterkrigstida fikk veksten i økonomien litt andre utslag i Trøndelag, som var en av de minst industrialiserte landsdelene i landet, enn på Østlandet. De siste tiåra preges av stadig sterkere internasjonal integrasjon, der kontakten i økende grad går forbi Oslo og direkte til utlandet. Dette gjelder begge de sterkeste vekstnæringene i landsdelen de siste 20 åra, oppdrettsnæringa og utdanning og forskning.
Trøndelags historie er et unikt bokverk i tre bind. For første gang samles landsdelens historie . for dagens og framtidens lesere. Elleve anerkjente forfattere har sammen skapt et verk som ikke bare er lærerikt og opplysende, men som også byr på underholdende lesning.
Historien begynner med landskapet som blir en landsdel, og viser at det er menneskene som former Trøndelag. Trøndelags historie går inn i byer og bygdesamfunn for å se hvordan det var å være mann eller kvinne, ung eller gammel, fisker, kremmer, bonde eller same. Tilværelsen fortonet seg annerledes i tider med uår og armod, enn i oppgangstider. Livet i Trøndelag handler også om å være en del av et større rike og om å ha nære forbindelser med utlandet. Trøndelag er plassert i en større sammenheng, grenda har blitt global.

Detaljer

Forlag
Tapir akademisk forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
540
ISBN
9788251920032
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2005
Originaltittel
Trøndelags historie. Bd.3
Serie
Trøndelags historie. Bd. 1-3 3

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Trøndelags historie. Bd.3:

Berlin

Helge Jordheim
Innbundet 
454,- 499,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv