Meny
Vikingfylket Rogaland - Torgrim Titlestad

Vikingfylket Rogaland

Torgrim Titlestad (Redaktør)

Vikingfylket Rogaland tar for seg de mest spennende viking- og sagarelaterte stedene og severdighetene i Rogaland, fra Sokndal i sør til Haugesund i nord. Her samler vi kunnskap fra historiske og arkeologiske kilder, samt lokale sagn- og sagafortellinger som vil gi publikum ny kunnskap om fylket. Les mer
Vår pris
429,-

(Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 429,-

(Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Vikingfylket Rogaland tar for seg de mest spennende viking- og sagarelaterte stedene og severdighetene i Rogaland, fra Sokndal i sør til Haugesund i nord. Her samler vi kunnskap fra historiske og arkeologiske kilder, samt lokale sagn- og sagafortellinger som vil gi publikum ny kunnskap om fylket. Verket er rikt illustrert inkl. malerier, kart, historiske tidslinjer og reisebeskrivelser.

Vikingfylket Rogaland kan brukes som en turguide. Her er det ikke den høyeste fjelltoppen som er målet, men leseren skal få en opplevelse av å gå i våre forfedres fotspor, enten det fra lesestolen eller om man ønsker å ta turen ut i det fri for å se fornminnene med egne øyne. Boken er tilrettelagt for et allment publikum, og det er forlagets ønske at den skal inspirere til turisme våre nærområder, et konsept vi alle er godt kjent med etter pandemiåret 2020.

Boken har fått en enestående mottakelse i regionens medier. Nrk Rogaland, TV Vest, TV Haugaland, Rogalands Avis, Radio 102, Radio Haugaland, Jærradioen, Radio Sandnes, Radio Atlantic, Radio Nordsjøen, Gjesdalbuen, Strandbuen og Nordvesten.

Vi har delt boken inn i seks hovedregioner, Dalane, Jæren, Hafrsfjord, Stavanger-regionen, Ryfylke og Haugalandet. Gamle gravsteder, ringformede tun, helleristninger, steinkirker og arkeologiske funn som kan bivånes på museum er blant fornminnene beskrevet i boken. Moderne «vikingsteder», som dagens vikingfestivaler, besøkssentre og museum, er også omtalt. Verket blir en kombinasjon av turguide, historiefortelling, arkeologi og «coffee-table»-bok som samlet gir et unikt panorama over vikingfylket Rogaland. Boken har bidrag fra flere anerkjente fagfolk og kulturpersonligheter.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Saga bok
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 484
ISBN: 9788293745020
Utgave: 1. utg.
Format: 26 x 22 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger