Se våre julesider for gaveideer!
Min side Kundeservice Bli medlem

Askens poet

"... lyrikken til Pasolini kvervlar opp ei rekkje motiv, tema og problemstillingar, liv, skrift og røyndom. Ustanseleg forgreinar momenta seg i kvarandre."

humbaba.no

Pier Paolo Pasolini (1922-1975) er først og fremst kjent som filmskaper, men han var også en av Italias ledende poeter. Askens poet er skrevet etter en livslang kamp om å gjøre seg forstått, og etter et plutselig vennskap med en av litteraturhistoriens lyriske storheter: Allen Ginsberg. Les mer

227,-

249,- Spar: 22,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Pier Paolo Pasolini (1922-1975) er først og fremst kjent som filmskaper, men han var også en av Italias ledende poeter. Askens poet er skrevet etter en livslang kamp om å gjøre seg forstått, og etter et plutselig vennskap med en av litteraturhistoriens lyriske storheter: Allen Ginsberg. Det sies at det første møtet mellom de to ble til ved hjelp av tolker, fire menn som snakket i munnen på hverandre - og ut av det ble et vakkert litterært vennskap til. At ting går tapt i oversettelse, er et uttrykk vi kjenner godt, om Askens poet kunne man sagt det motsatte: at det er et dikt som blir til i oversettelse, i det alltid ustabile møtet mellom to ulike språk, by og land, makt og opposisjon, gutten Pier og mannen Paolo, Pasolini og Ginsberg.

Detaljer

Forlag
Flamme
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
46
ISBN
9788282881487
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Poeta delle ceneri
Format
21 x 14 cm
Serie
F° 300

Anmeldelser

"... lyrikken til Pasolini kvervlar opp ei rekkje motiv, tema og problemstillingar, liv, skrift og røyndom. Ustanseleg forgreinar momenta seg i kvarandre."

Sindre Ekrheim, humbaba.no

"Det er et sug her. En desperasjon og intensitet, som vi kjenner igjen fra det vi vet om Pasolinis liv og virke, og som oversetter Camilla Chams har klart å overføre til norsk."

Sarah Selmer, BLA

"Langdiktet Askens poet gir eit godt innblikk i Pasolinis liv og refleksjonar. (...) I den nye norske språkdrakta si er Askens poet - om ikkje Pasolinis mest representative dikt - eit godt utgangspunkt til å bli kjend med han og måten han såg verda på."

Giuliano D?Amico, Dag og Tid

"Det er inspirerende å lese en tekst der diktet så til de grader tas på alvor, der diktet virkelig stilles til veggs. For selv om Pasolinis ambivalens overfor poesiens kraft nok må sies å ende i dens disfavør - i fremtiden vil han heller skrive musikk enn dikt, bedyrer han -, åpner hans urokkelige konfrontasjonsvilje for en utvidet refleksjon over poesiens betydning i dag."

Katrine Heiberg, Morgenbladet

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Askens poet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Oslo

Lasse Tur
Innbundet 
454,- 499,-
 

Stakkar

Matias Faldbakken
Innbundet 
409,- 449,-
 

T-banen

Erlend Grøner Krogstad
Innbundet 
375,- 429,-
 

Fri

Lea Ypi
Innbundet 
349,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv