Meny
 
Dantes Inferno - 
      Kristin Flood
    
      Gustave Doré

Dantes Inferno

for de late, grådige og syndige

; Gustave Doré (Illustratør)

«Dantes Inferno er en god historie»

, Dagsavisen
Utdrag fra Morten Krogvolds forord:
Hvorfor skal vi moderne mennesker bruke tid på å lese et storverk som ble skrevet for rundt 700 år siden i Italia? Den Guddommelige Komedie av Dante Alighieri, som ble ferdig i 1321, er den italienske litteraturens og den europeiske middelalderens største verk. Les mer
Vår pris
303,-
Spar
30,-

Veil. pris: 333,-  (Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 303,-
Spar: 30,-

Veil. pris: 333,-  (Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Utdrag fra Morten Krogvolds forord:
Hvorfor skal vi moderne mennesker bruke tid på å lese et storverk som ble skrevet for rundt 700 år siden i Italia? Den Guddommelige Komedie av Dante Alighieri, som ble ferdig i 1321, er den italienske litteraturens og den europeiske middelalderens største verk. Men, kan man spørre seg; er det aktuelt i vår tid? Spørsmålet er lett å besvare. Temaer som løgn, fråtseri, likegyldighet, smerte, angst, gjerrighet, bedrageri osv. går neppe av moten. Man kan naturligvis eksistere på denne jord uten kjennskap til Shakespeare og Ibsens diktning - uten å ha lyttet til Mozarts musikk eller studert et maleri av Rembrandt. Imidlertid; den store kunsten bidrar til å åpne sansene, gjøre verden og våre tanker mer forståelige - og ikke minst spennende. De store klassikerne, som fortsatt står som søyler i verdenskunsten, har overlevet fordi de alltid er aktuelle og ikke minst, skaperne av disse verkene er genier. Vår tids filmer, romaner og tv-serier bygger på tankene til de store mestere. Men jeg innrømmer; det er ikke enkelt å lese Dantes Inferno. Det krever tid, fordypelse og vilje til å borre seg ned i dette voldsomme og krevende stoffet fra en annen tid.

Det er her Kristin Floods bok kommer inn! I denne boken beretter hun stoffet befriende og lettere enn i originalverket. Det blir, i alle fall for meg, en inngang til Dantes store fortelling. Kristin Flood er et åndsmenneske, hun har den gjennomførte dannelsen som gjør at hun alltid er en interessant samtalepartner. Hennes elegante fremtreden og utstråling gjør inntrykk på mennesker. Hun får folk til å lytte.Derfor er hun den perfekte guide og foredragsholder under mine fotografiske workshops i Italia. Også i min søken etter de italienske mysterier som jeg omsetter til egne bilder, er hun en perfekt guide - en Beatrice. For et par år siden, i et vakkert rom i Venezia, leste hun skissene til denne boken høyt for meg. Det var et øyeblikk jeg alltid vil huske.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Flood forlag
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 146
ISBN: 9788230349175
Utgave: 1. utg.
Format: 20 x 16 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Dantes Inferno er en god historie»

, Dagsavisen

« For meg er ikke «Inferno» et sted vi havner etter at vi dør, men en tilstand vi kan havne imens vi er i live, sier Kristin Flood, som har gjenfortalt første del av Dantes «Den guddommelige komedie», kalt «Inferno», i en lettlestversjon på norsk.»

, Kulturplot.no

«Kristin Flood slet med å komme seg gjennom klassikeren til dikteren Dante. Da lurte hun på hvorfor det ikke fantes en lettlest utgave på norsk.»

, Klartale.no

«Dante Alighieris skildring av helvete . «Inferno» - er en litterær klassiker fra middelalderen som kanskje er ganske utilgjengelig for de fleste. Nå kommer boken i ny, norsk og lettlest utgave.»

, NRK P2 studio 2

«Gjendiktet Inferno på norsk: "En smertefull og mørk natt grep jeg bare en bok. Det var Dante.»

, OBM

«Det er derfor noe av en litterær begivenhet i Norge når den norsk-italienske journalisten og forfatteren Kristin Flood har skrevet en lettlest norsk versjon av «Inferno», som er den første og litterært mest spennende tredjedelen av «Den guddommelige komedie». Lettleste utgaver av Dante har lenge vært tilgjengelige i Italia, men det er første gang at han tilrettelegges for norske lesere på denne måten.»

, Dokument.no