Min side Kundeservice Bli medlem

Etterlatt

«En viktig innføring i modernistisk grunnlagsproblematikk.»

Kurt Sweeney, Dagbladet

Utvidet, nykommentert og revidert utgave.

Paul Celan er en av 1900-tallets mest sentrale forfattere. Etter holocaust unngikk han å estetisere lidelsen, og skapte en lysende, konsentrert poesi som alltid står i det fremmedes tegn: Celan så på diktene som flaskepost, en type post som sjelden når fram til et lesende menneske. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Utvidet, nykommentert og revidert utgave.

Paul Celan er en av 1900-tallets mest sentrale forfattere. Etter holocaust unngikk han å estetisere lidelsen, og skapte en lysende, konsentrert poesi som alltid står i det fremmedes tegn: Celan så på diktene som flaskepost, en type post som sjelden når fram til et lesende menneske.

Disse uforutsigelige diktene har likevel nådd hundretusener - med sin skjønnhet og sin følelsestyngde - alt satt i scene av et opprørt intellekt. Celans dikt framstår fremdeles som uovertrufne språklige nyskapninger.

Øyvind Berg har gjort et omfattende utvalg av både dikt og prosa og skrevet et utfyllende etterord, samt kommetarer til diktene.

Detaljer

Forlag
Kolon
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
401
ISBN
9788205529472
Utgave
3. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Etterlatt
Format
19 x 12 cm
Serie
Semikolon

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Anmeldelser

«En viktig innføring i modernistisk grunnlagsproblematikk.»

Kurt Sweeney, Dagbladet

«Øyvind Berg overbeviser meg om at han har tatt vare på Celans inderlighet på sin sterke og sjelfulle måte. Den historiske bedrøveligheten blusser opp og rammer meg rett i hjertet.»

Lena Jensen, Vårt Land

«Det er ugjørlig verk i en avisomtale å gå nærmere inn på dette omfattende gjendiktningsarbeidet, derimot er det full anledning til å ønske Øyvind Berg og det diktlesende Norge til lykke med at vi har fått en så utførlig og kvalifisert Celan-tolkning på norsk.»

Knut Ødegård, Aftenposten

«Alt i alt har dette vorte ei av dei få bøkene som får ein sentral plass i hylla og ikkje får stå lenge i fred.»

Helge Torvund, Stavanger Aftenblad

«Når Kolon Forlag presenterer et stort og representativt utvalg av Paul Celans dikt gjendiktet av Øyvind Berg, er det ikke bare fjorårets udiskutabelt mest viktige begivenhet innen genren, men også en av de mest forsinkede.»

Kurt G. Sweeney, Morgenbladet

«Diktene behersker nær sagt alle tenkelige retoriske figurer. Kjente ord og begreper fra verdenslitteratur, vitenskap og realhistorie tas fra hverandre, vendes og settes sammen på nye måter. Det stiller store krav til oversetteren. Øyvind Bergs valg framstår som bedre og bedre med hver utgave; hans radikale språksyn og gjendiktningskompetanse får Celans dikt til å framstå som nye, friske og grensesprengende.»

Tom Egil Hverven, Klassekampen

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Etterlatt:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stakkar

Matias Faldbakken
Innbundet 
409,- 449,-
 

Oslo

Lasse Tur
Innbundet 
454,- 499,-
 

I går

Agota Kristof
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv