Min side Kundeservice Bli medlem

Lenis plassar

et dikt

Nytt langdikt fra Øyvind Rimbereid!
Leni har forsvunnet. I dette langdiktet følger vi mannen hennes gjennom et bylandskap på leting etter henne. Han oppsøker plassene han ser for seg hun kan være eller kan dukke opp: hoteller, shoppingsentre, kaianlegg, tunnelen som bygges i byen, en campingplass. Les mer

299,-

329,- Spar: 30,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Nytt langdikt fra Øyvind Rimbereid!
Leni har forsvunnet. I dette langdiktet følger vi mannen hennes gjennom et bylandskap på leting etter henne. Han oppsøker plassene han ser for seg hun kan være eller kan dukke opp: hoteller, shoppingsentre, kaianlegg, tunnelen som bygges i byen, en campingplass. Vi følger ham gjennom minner, drømmer, forestillinger. Letingen etter Leni blir til en vandring gjennom en tid som går fort, kanskje for fort. Og stadig følges han av et kor av blomsterstemmer, som forsøker å kommentere og gi råd, helt til de gir opp å være blomster, en natt i næringsparken utenfor byen, der han knuser et vindu i bygget Leni har jobbet. Er hun der inne? Nå?I langdiktet Lenis plassar brytes poetisk monolog mot korstemmer og dialoger, mens språk og dikterisk uttrykk tar mange veier. Drøm skifter med virkelighet, og tiden vi lever i, konfronteres med bilder og tenkning fra en fjern, mytisk fortid - og med glimt av en mulig framtid.Anmelderne mener:
"Blomsterkor, Orfeus-skikkelser og konsernunderverdener gjør Lenis plassar til en merkverdig, for ikke å si merkelig - men merkelig vakker! - tekst. Like fullt består store deler av diktet av nære og forbløffende enkle skildringer av kjærlighetsforholdet til Leni, av minnene, isolasjonen og de desperate forestillingene som oppstår når hun er borte. At det skulle finnes en satt motsetning mellom poesiens ingeniørkunst og dens intuitive følelsesuttrykk, motbevises av verket Rimbereid her dels skrur, dels synger frem."
Carina Elisabeth Beddari, Morgenbladet
"Lenis plassar er et gåtefullt, nydelig langdikt om tid som flyr, steder som blir ugjenkjennelige. [...] Enhver ny diktbok av Øyvind Rimbereid reiser gode, fundamentale spørsmål. I tillegg er Lenis plassar et trist og vakkert kjærlighetsdikt."
Tom Egil Hverven, Klassekampen terningkast6_logo
 "Han er den tydeligste, mest interessante og vidtrekkende lyriske stemmen som synger her i landet akkurat nå."
Eirik Lodén, Stavanger Aftenbladterningkast5_logo_logo
 "En litterær begivenhet"
Espen Grønlie, Dagbladet
"Øyvind Rimbereid kombinerer det vakre og det vonde, det åpenbare og det som ligger skjult, det som bare lyrikken kan åpenbare. (...) Gjennom Rimbereids poesi utkrystalliseres analyser som mang en økonom eller samfunnsforsker kunne misunt ham. Med Lenis plassar beholder han plassen som en av landets viktigste lyrikere."
Anne Cathrine Straume, NRK/P2
"Øyvind Rimbereid har med denne boka nådd et nytt høydepunkt i sitt forunderlige forfatterskap. Mens mange etablerte prosaforfattere fomler med skrive.redskapene i klimasammenbruddets absurde verden, kommer her en dikter som går rakrygget inn i sin tid."
Freddy Fjellheim, Vårt Land
"Draum, røynd, myte, framtid og individ strekkjer seg mot kvarandre, koplar seg saman, byrjar å svinge og tek til å klinge og lyse frå ulike stader i dette stortenkte langdiktet. Lenis plassar evnar å biletfeste tilstandar samfunnet held på å skru seg inn i. Rimbereid er ein poetisk tenkjar. Lenis plassar demonstrerer at samfunnsformasjonen trugar tenkinga og får oss til å forsvinne frå oss sjølve."
Sindre Ekrheim, Dag og Tid
"Ny spennende og mangfoldig diktsamling signert en av våre mest innovative poeter. Øyvind Rimbereid fortsetter å utvikle sitt storslagne forfatterskap inn i konseptuelle landskap vi ikke akkurat ser for ofte i samtidspoesien her til lands."
Arne Hugo Stølan, VG 

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål Nynorsk
Sider
94
ISBN
9788205506015
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Lenis plassar
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Lenis plassar:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Paradis
-25 %

Paradis

Abdulrazak Gurnah
Paperback 
172,- 229,-
 

Oslo

Lasse Tur
Innbundet 
454,- 499,-
 

Stakkar

Matias Faldbakken
Innbundet 
409,- 449,-
 

Lila

Marilynne Robinson
Innbundet 
399,- 439,-
 

I går

Agota Kristof
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv