Min side Kundeservice Bli medlem

Nye sonetter fra innsjøen

Nye sonetter fra innsjøen er Karin Hauganes tredje samling med dikt i sonetteform. Den handler, som de to foregående, om livets store temaer, alt det som utspilles i spennet mellom barndommen og døden. Les mer

299,-

329,- Spar: 30,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Nye sonetter fra innsjøen er Karin Hauganes tredje samling med dikt i sonetteform. Den handler, som de to foregående, om livets store temaer, alt det som utspilles i spennet mellom barndommen og døden. Kjærligheten er også i denne samlingen det bærende elementet, omkranset av motiver fra blant annet reiser og fra opphold i hytta ved innsjøen. Hauganes blikk, og især hennes natursyn, fanger inn tilværelsens store og små hendelser, særlig det som gir glede og ettertanke. De tre sonettesamlingene danner til sammen en livsfrise.

"Karin Haugane har skrevet en av årets sterkeste og vakreste diktsamlinger: Et sorg- og forsoningsarbeidsom ryster og inngir håp. Et viktig verk i samtidspoesien."
Arne Hugo Stølan, VG

"Haugane er en poet med en helt egen pregnans; hennes dikt utstråler autoritet og integritet, sårbarhet og varme. Hun har sterke erfaringer å formidle, og gjør det på en måte der selve den klassiske sonettformen er mer en metafor enn et bokstavtro dogme. I denne samlingen samler hun alle sine temaer, spiller på alle sine strenger."
Eirik Lodén, Stavanger Aftenblad

«Tvillaust har Karin Haugane med Nye sonetter frå innsjøen skrive ei, i norsk samanheng, uvanleg diktbok. Blant anna fordi boka både dyrkar og fornyar sonetten som vert rekna for ei vanskeleg og tradisjonell form. Men også fordi sonettboka er så gjennomført, stram og personleg med liner som slepper ut tonar med ein ven, skjør og sprukken klang. Det tel heller ikkje negativt at mange av desse sonettane står så godt også aleine, på eigne bein, som det heiter.»

Sindre Ekrheim, humbaba.no

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
66
ISBN
9788205508040
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Nye sonetter fra innsjøen
Format
24 x 16 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Nye sonetter fra innsjøen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logos

Finn Bjørnseth
Paperback 
179,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv