Min side Kundeservice Bli medlem

(Selv om) Hamlet sa det vakrere

dikt i utvalg + et knippe prosa

Henry Parland (1908-1930) regnes som det fjerde store navn innen den finlandssvenske modernismen, etter Edith Södergran, Elmer Diktonius og Gunnar Björling. Men ulik de tre andre var han hverken sensymbolist, ekspresjonist eller dadaist: Han var rett på sak, i en stil som kunne kalles funkis - en «genuin 60-talist», som Göran Palm kalte ham; tingopptatt 40 år før Klaus Rifbjerg og nyenkelheten, inspirert av film, moter, annonser, jazz, motorsykler. Les mer

189,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Henry Parland (1908-1930) regnes som det fjerde store navn innen den finlandssvenske modernismen, etter Edith Södergran, Elmer Diktonius og Gunnar Björling. Men ulik de tre andre var han hverken sensymbolist, ekspresjonist eller dadaist: Han var rett på sak, i en stil som kunne kalles funkis - en «genuin 60-talist», som Göran Palm kalte ham; tingopptatt 40 år før Klaus Rifbjerg og nyenkelheten, inspirert av film, moter, annonser, jazz, motorsykler. En bråbegavet yngling, som døde altfor tidlig, bare 28 år gammel.


Parland er lite kjent utenfor Sverige og Finland - men presenteres nå på norsk for første gang, i et utvalg gjendiktet og introdusert av Jan Erik Vold.

Detaljer

Forlag
Flamme
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788282881524
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015

Les utdrag

Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på (Selv om) Hamlet sa det vakrere:

Se flere

Logg inn

Handlekurv