Meny
 

Yahya Hassan

dikt

; Pedro Carmona-Alvarez (Oversetter)

«Danske poeter som Inger Christensen, Michael Strunge, Pia Tafdrup og Søren Ulrik Thomsen har fornyet dansk poesi og nådd ut til en imponerende leserskare. Yahya Hassan har greid det samme mesterstykket ved å skrive en diktsamling som er såre enkel og brennende aktuell på samme tid." Endre Ruset, Dagbladet»

Den unge poeten (f. 1995) Yahya Hassan har vakt stor oppsikt i hjemlandet Danmark med sin diktsamling om en kontrollerende og voldelig far, en ungdomskriminell bakgrunn og kritikk av foreldregenerasjonens verdier. Les mer
Vår pris
318,-
Spar
31,-

Veil. pris: 349,-  (Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 318,-
Spar: 31,-

Veil. pris: 349,-  (Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Om boka

Nå kommer Yahyha Hassans enestående debutbok Yayha Hassan endelig på norsk! Her tar forfatteren et sterkt oppgjør med sin voldelige oppvekst, beskriver et liv som ungdomskriminell og utfordrer foreldregenerasjonens verdier. I Danmark har boka vakt enorm oppsikt, og er solgt til en rekke land.

For Yayha Hassan mottok forfatteren den danske debutantprisen, og boka er allerede trykket i 100 000 eksemplarer i Danmark. Den norske gjendiktningen er ved Pedro Carmona-Alvarez.

Det er en syngende, ufatteligt ambitiøs poesi og et 18-årigt talent, der fejer alt andet af bordet.
Lars Skinnebach, Jyllands-Posten
Der er en enorm kraft i Yahya Hassans vrede stemme (...) det danske sprog bliver pint til at kunne noget, vi ikke vidste, det kunne. Han har givet os ord og billeder for, hvordan det er at være Yahya Hassan, søn af flygtninge fra Mellemøstens Langeland, søn af to sprog, søn af Danmark.
Lilian Munk Rösing, Politiken
Danske poeter som Inger Christensen, Michael Strunge, Pia Tafdrup og Søren Ulrik Thomsen har fornyet dansk poesi og nådd ut til en imponerende leserskare. Yahya Hassan har greid det samme mesterstykket ved å skrive en diktsamling som er såre enkel og brennende aktuell på samme tid.
Endre Ruset, Dagbladet
Yahya Hassan er født 1995. Flere av diktene er trolig skrevet før han ble myndig. Det er en utrolig prestasjon.
Brynjulf Jung Tjønn, VG
Boka er en knyttneve, et hardt slag mot egen bakgrunn (...) Men først og fremst er boka poesi. .
Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen

Fakta

Anmeldelser

«Danske poeter som Inger Christensen, Michael Strunge, Pia Tafdrup og Søren Ulrik Thomsen har fornyet dansk poesi og nådd ut til en imponerende leserskare. Yahya Hassan har greid det samme mesterstykket ved å skrive en diktsamling som er såre enkel og brennende aktuell på samme tid." Endre Ruset, Dagbladet»

«Yahya Hassan er ei ærleg og spanande stemme. Han lever med politivern etter fleire drapstruslar, men i den litterære verda har han verte motteken med rosande kritikk og litterære prisar og stipend. Med ein plass på forfattarskulen i København kan ein håpe og tru at han nyttar moglegheita til å utvikle seg vidare som diktar." Åshild A. Sandvin , Framtida.no»

«Som de fleste poesilesere nå vet, har Yahya Hassans selvtitulerte debutbok allerede solgt i mer enn hundre tusen eksemplarer i Danmark. Nå foreligger den på norsk i Pedro Carmona-Alvarez strålende oversettelse. (...)et 170 siders velrettet ballespark mot alt som gikk galt og alle som sviktet. Det er så rått velformulert, så svimlende lyrisk(...)" FARTEIN HORGAR , ADRESSEAVISEN»

«Det svir å lese Yahya Hassan, skrev jeg da den unge, danske dikteren debuterte med samlingen Yahya Hassan i fjor høst." Ingunn Økland, Aftenposten»

«Yahya Hassans ankomst på den skandinaviske litteraturscenen har vært brå som en eksplosjon." Bjørn Gabrielsen , Dagens Næringsliv»

«Yahya Hassan slår følge med en rad av litterære opprørere når han går til angrep på Faren og Koranen, Politiet og Pedagogene. Diktene preges av et behersket raseri og effektive poetiske grep." Marit Grøtta, NRK»

«Hans svært talentfulle, svært modige, tilsynelatende bunn ærlige, oppgjør med religiøst hykleri og dysfunksjonell vold i sitt oppvekstmiljø, og med den moderne skandinaviske gladmultikulturelle samfunnsmodellen med sine kuratorer og kamuflerte ungdomsfengsler, burde ha full relevans også i norsk gjendiktning - etter alt å dømme utmerket besørget av Pedro Carmona-Alvarez.(...)Emosjonelt intens og eksepsjonelt talentfull palestinsk-dansk debut i norsk tapning." Eirik Lodén, Stavanger Aftenblad»

«Det er berre å seie ja til Yahya Hassans språklege og kritiske energiar." Sindre Ekrheim , Bergens Tidende»