Alberto Caeiros poesi

"solid gjennomarbeidet og veldokumentert utgivelse, et stort løft for Flamme Forlag, og et høyst velkomment tilskudd til verdenslitteraturen på norsk."

Eirik Lodén, Stavanger Aftenblad

Denne diktsamlinga reknast som eit av hovudverka til forfattaren. Naturpoeten og sauegjetaren Alberto Caeiro er ein av fleire personar som forfattaren dikta opp i sitt forfattarskap. Dikta karakteriserast som opne og prosaiske og prega av eit enkelt liv på landet. Les mer

169,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Denne diktsamlinga reknast som eit av hovudverka til forfattaren. Naturpoeten og sauegjetaren Alberto Caeiro er ein av fleire personar som forfattaren dikta opp i sitt forfattarskap. Dikta karakteriserast som opne og prosaiske og prega av eit enkelt liv på landet.

Minst fire av dei største portugisiske forfatterskapa i moderne tid er skrivne av ein og same mann: Fernando Pessoa (1888-1935). Eit av hovudverka, Alberto Caeiros poesi, kom opprinneleg ut i ei komplett utgåve på Flamme Forlag i 2012, i gjendikting ved Øystein Vidnes. Denne blei raskt utseld, og dette er i ei hefta utgåve.

Naturpoeten og sauegjetaren Alberto Caeiro var læremeisteren til alle dei andre forfattarane som Pessoa dikta opp. Dei opne og prosaiske dikta til Caeiro utgjer eit eige univers, prega av det enkle livet på landet og fornekting av dei store spørsmåla. Desse erstattar han med ein filosofi som handlar om å sjå, å ta inn verda gjennom auga, utan å filtrere inntrykka gjennom ein innlært fornuft.

Detaljer

Forlag
Flamme
Innbinding
Paperback
Språk
Nynorsk
Sider
257
ISBN
9788282880367
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2014
Originaltittel
Alberto Caeiros poesi
Format
18 x 11 cm

Anmeldelser

"solid gjennomarbeidet og veldokumentert utgivelse, et stort løft for Flamme Forlag, og et høyst velkomment tilskudd til verdenslitteraturen på norsk."

Eirik Lodén, Stavanger Aftenblad

"Norske lesere har fått en enestående inngang til Fernando Pessoas litterære univers (...) Av de foreliggende norske Pessoa-utgivelsene er dette utvilsomt den som gir leseren best innblikk i heteronymenes storstilte dramatiske fiksjon, med alle dens ironier, speilinger og motsetninger. Vidnes gir oss Caeiro i Pessoas ånd (...) Gjendiktningen er gjennomført og preges av løsninger som røper den samme fortroligheten med diktverket Vidnes røper i innledningen."

Ellef Prestsæter, Klassekampen

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Alberto Caeiros poesi:

Vennskap

Bjørg Thorhallsdottir
Innbundet 
217,- 239,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Grensen

Erika Fatland
Innbundet 
454,- 499,-
 

SBS

John Parker
Paperback 
160,-
 

Tåke

Miguel de Unamuno
Innbundet 
295,-
 

Vory

Mark Galeotti
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv