Min side Kundeservice Bli medlem

Forskjellig

dikt

«Som få andre er han i stand til å skrive folkelig med ånd og stil, og med intellektet i baklomma»

Øystein Rottem, Dagbladet

Forskjellig har Øyvind Berg kalt denne diktsamlingen, hans åttende siden debuten i 1982. Få lyrikere har vært vanskeligere å plassere innenfor den store norske tradisjonen enn Øyvind Berg. Han har drevet sitt private stormløp mot den vedtatte litterære smak og pyntelighet i litteraturen, og foretatt en grundig poetisk opprensing. Les mer

272,-

299,- Spar: 27,-

Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Forskjellig har Øyvind Berg kalt denne diktsamlingen, hans åttende siden debuten i 1982. Få lyrikere har vært vanskeligere å plassere innenfor den store norske tradisjonen enn Øyvind Berg. Han har drevet sitt private stormløp mot den vedtatte litterære smak og pyntelighet i litteraturen, og foretatt en grundig poetisk opprensing. I bok etter bok har han snudd og vrengt på vår oppfattelse av hva som er et gangbart uttrykk for verden i dag. Det er det språklig virtuose som er Bergs kjennetegn, enten han skriver prosadikt, knappe kryptiske dikt eller vers i stramme mønstre. I denne samlingen viser han en ny side ved sitt talent, og presenterer lange retoriske dikt, samt et knippe gjendiktninger av Osip Mandelstam og en oversettelse av Lu Jis klassiske skrift om diktekunsten.

Detaljer

Forlag
Kolon
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788205232112
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
1995
Format
15 x 21 cm
Priser
Brageprisen Lyrikk 1995

Anmeldelser

«Som få andre er han i stand til å skrive folkelig med ånd og stil, og med intellektet i baklomma»

Øystein Rottem, Dagbladet

«Og da er vi der vi skal være: Hos en lyriker som kjenner dybdene i språket og lyrikken og som kan kunsten å lodde dem.»

Henning Hagerup, Klassekampen

«Forskjellig har ein klar og spenstig komposisjon. Det spenstige møter ein gjennom heile boka. Alvoret leikar og leiken blir alvor. Her finst eit spenn mellom det høge og låge som er med på å gjere boka til ei spennande diktbok. Og det er berre ein poetisk tenkar som kan skrive slik.»

Anne Karin Torheim, Stavanger Aftenblad

Medlemmers vurdering

R
Rødstrupe – 30.07.2007

– Øyvind Bergs åttende diktsamling, "Forskjellig", var mitt første møte med hans spesielle, morsomme og ikke minst kule dikt. Formuleringer som: "Jeg ville ta beina på nakken, men Erik/ den nyktre spilte seg varsomt helt inntil dyret/ kjørte den ene/ armen inn i kjeften på'n/ tvers gjennom kroppen og ut gjennom rasshølet/ grep så med spillevante fingre om grisehalen/ og rykka til, hvorpå/ svinet ble vrengt som en gammal herresokk" er typiske for Bergs lyrikk; morsomt og grovt. "Forskjellig" er (som tittelen tilsier) en diktsamling med mye forskjellig. Øyvind Berg kan kunsten å skrive dikt med både dybde og humor. Godt norsk!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Forskjellig:

Vennskap

Bjørg Thorhallsdottir
Innbundet 
217,- 239,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv