Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Bli medlem

Samlede dikt

Arild Nyquist var en folkeglad, fabulerende og nyskapende dikter. Her foreligger for første gang hans samlede dikt for både voksne og barn. Nyquists første diktsamling var "Nå er det jul igjen!" (1972), som var noe helt nytt i norsk litteratur. Les mer

199,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Arild Nyquist var en folkeglad, fabulerende og nyskapende dikter. Her foreligger for første gang hans samlede dikt for både voksne og barn. Nyquists første diktsamling var "Nå er det jul igjen!" (1972), som var noe helt nytt i norsk litteratur. Her er diktene gjengitt slik de ble trykt opp i "Fra 'Feriehuset September' " (1975). I tillegg finner vi samlinger som "Kelner!" (1979) og "Mr. Balubers trompet" (1984), langdiktet "Havet" (1985) og "Høst i august" (1992). Arild Nyquists siste samling, "Ensom dronning og andre" kom i 1999. Barnediktene er samlet i "Krokodillesang".

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
398
ISBN
9788203190636
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2005
Format
19 x 12 cm
Serie
Aschehoug pocket

Medlemmers vurdering

u
u. – 09.06.2007

– Her har vi Dikter Arilds diktproduksjon samlet mellom to permer! Denne høyst originale dikteren var en skikkelse litt på siden i Norges kulturliv. Mange tok han ikke helt på alvor, men så på han utelukkende som en morsom eksentriker. Spesielt vakte hans dikt om "diplomismannen" (Diplomismannen vinker til meg / Jeg vinker tilbake) negativt ladet oppmerksomhet. Den ble lest opp fra Stortingets talerstol som eksempel på tull staten gir støtte til. Diktene kan virke naive, men inneholder mye livsvisdom. Ofte omhandler de daglige gjøremål, rødvin, og oppturer og nedturer han opplever med kona Kari. Nyquist er ikke med i litterære kanoner, men i manges hjerter vil han alltid forbli blant våre største lyrikere.

s
stian81 – 22.02.2006

– Dikter Arilds samlede dikt! Denne boka inneholder alle av Arild Nyquists dikt, og er i så måte et must for alle som likte dikter Arilds finurlige skrivestil. Samlingen starter med det bluesaktige diktet "Nå er det jul igjen", som er en av mine personlige favoritter. Derfra strømmer det bare på. Personlig setter jeg mest pris på diktene fra de eldre samlingene "I Kirsebærlunden" og "Kelner" fra henholdsvis 1972 og 1975.
Men også alle de nyere diktene finner man her. For de som har Arild Nyquist fra før, vil man her finne verket som inneholder alt man mangler. For de som aldri har lest noe av Arild Nyquist, vil denne boka være en massiv start!

j
jojo – 11.01.2006

– I denne boka får vi Arild Nyquists dikt for barn og voksne samlet. Nyquist, som døde jula 2004, var en utskjelt, men elsket naivistisk lyriker. Selv om diktene har et enkelt språk, er de imidlertid svært formfullendte, med perfekte linjedelinger, skjulte rim og originale bilder. Dikter Arild (selvutnevnt tittel) skrev både politiske og sentrallyriske dikt, morsomme dikt og triste dikt, dikt fylt med både livsglede og livslede, med både lykke, sorg og redsel, dikt om fisking, om epler, om pene jenter, om krig, om foreldrene sine og kona si, dikt om å skrive dikt og dikt om å leve - og dikt om å dø. Disse diktene er stor lesning, nyskapende (spesielt de lange prosadiktene) og fabulerende. Høydepunkt er det ironiske, utskjelte Nå er det jul igjen!, det sorgmuntre Ensomhet og det lange prosadiktet Havet, et dikt som virkelig maner til ettertanke. Ikke alle diktene er perfekte, Dikter Arild kan bli banal og skli ut på viddene iblant, og den siste samlingen, Ensom Dronning og andre, kan man godt hoppe over, men dette er absolutt en svært god samling dikt fra en av Norges største lyrikere gjennom tidene.
Hvil i fred, Dikter Arild. Håper det er abbor der du er.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Samlede dikt:

Vennskap

Bjørg Thorhallsdottir
Innbundet 
217,- 239,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Enken

Helene Flood
Innbundet 
393,- 449,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv