Se våre julesider for gaveideer!
Min side Kundeservice Bli medlem

Årstidene i japansk haiku

«I mangt fortjener.Årstidene i japansk haiku.rungende applaus. Det er en særdeles ambisiøs utgivelse [...] utfordrende, lærerik og full av vakre formuleringer. Flere slike utgivelser, takk!»

BLA

De gamle japanske haikuene er uløselig knyttet til de fire årstidene, og inspirerer til å møte natur med et litt annet blikk, en litt annen tilstedeværelse. Det er bemerkelsesverdig at tre hundre år gamle tekster skrevet i en helt spesiell og original litterær form, fortsatt fremstår som duggfriske og aktuelle, og leses av flere enn noen gang før. Les mer

399,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

De gamle japanske haikuene er uløselig knyttet til de fire årstidene, og inspirerer til å møte natur med et litt annet blikk, en litt annen tilstedeværelse. Det er bemerkelsesverdig at tre hundre år gamle tekster skrevet i en helt spesiell og original litterær form, fortsatt fremstår som duggfriske og aktuelle, og leses av flere enn noen gang før. Litteraturhistorien har ikke mange eksempler på noe tilsvarende.

400 haikuer av 76 japanske diktere fra tidsrommet 1440-1940 presenteres her i den til nå mest omfattende samlingen av gjendiktninger til norsk. Dette er et pionerarbeid der også ord-til-ord- oversettelser av originaltekstene er med, og der kommentarer og fotnoter gir kontekst.

Anders W. Cappelen (født 1959) debuterte med romanen Meska, og har tidligere gjendiktet Illusjoner av Richard Bach.

Bjarne Jakhelln-Semb (født 1972) har tilbragt tretten år i asiatiske land, og behersker flere asiatiske språk. På 1990-tallet studerte han japansk og østasiatisk historie i Japans historiske hovedstad, Kyoto

Detaljer

Forlag
Solum Bokvennen
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
268
ISBN
9788256026371
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
25 x 18 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«I mangt fortjener.Årstidene i japansk haiku.rungende applaus. Det er en særdeles ambisiøs utgivelse [...] utfordrende, lærerik og full av vakre formuleringer. Flere slike utgivelser, takk!»

Espen Grønlie, BLA

«[.] dette er ei flott bok som på grunn av ord for ord-omsetjingane også kan nyttast som utgangspunkt for nye, alternative gjendiktningar.»

Sindre Ekreheim, Dag og TId

«For alle som måtte være interessert i det filologiske maskineriet som er virksomt bak en glatt, velfungerende gjendiktning fra et språk de ikke mestrer, gir samarbeidet mellom gjendikter Cappelen og oversetter Jakhelln-Semb et fascinerende innblikk i det språkverkstedet som et slikt gjendiktningsprosjekt er.»

Eirik Vassenden, Krabben

«Mye av det som er underforstått i originalen må overføres i gjendiktningen, med lite plass til rådighet. Arbeidet krever språklig disiplin, og det har Cappelen. Når jeg kryssleser gjendiktning og råoversettelse, blir jeg ofte forbløffet av de eminente valgene der løsningen kunne vippet diktet i andre retninger.»

Espen Stueland, Klassekampen

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Årstidene i japansk haiku:

Slam
Ny!

Slam

Martine Næss Johansen
Innbundet 
262,- 299,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv