Meny

Diplomatiske nedtegnelser 1922-1930

; Åsmund Egge (Redaktør) ; Sven G. Holtsmark (Redaktør) ; A.A. Komarov (Redaktør) ; Dina Roll-Hansen (Oversetter) ; Steinar Gil (Oversetter)

Alexandra Kollontaj (1872-1952) var russisk politiker, forfatter og diplomat. Fra 1915 var hun medlem av Bolsjevikpartiet og satt i partiets sentralkomite som en av Lenins nære rådgivere. I 1923 ble hun utnevnt til ministerråd ved Sovjetunionens gesandtskap i Oslo og ble dermed den første kvinnelige diplomat i verden. Les mer
Vår pris
500,-
Spar
49,-

Veil. pris: 549,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

  Kjøp NÅ - få 25 bonuskroner!

Vår pris: 500,-
Spar: 49,-

Veil. pris: 549,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

  Kjøp NÅ - få 25 bonuskroner!

Om boka

Alexandra Kollontaj (1872-1952) var russisk politiker, forfatter og diplomat. Fra 1915 var hun medlem av Bolsjevikpartiet og satt i partiets sentralkomite som en av Lenins nære rådgivere. I 1923 ble hun utnevnt til ministerråd ved Sovjetunionens gesandtskap i Oslo og ble dermed den første kvinnelige diplomat i verden.

Som eneste overlevende fra den første sovjetiske sentralkomite skrev Kollontaj sine dagbøker med tanken på at Stalin skulle lese dem. Utgivelsen av dagbøkene på norsk omfatter hele Kollontajs produksjon. I tillegg til Kollontajs egen tekst har redaktørene skrevet en grundig innledning som setter historien i kontekst for et bredere publikum. Det er også utarbeidet et omfattende noteapparat og et detaljert personregister.

Fakta