– Trodde det skulle være en kokebok. Synes det ble altfor mye tekst.
Kresne barn
Mat er godt. Mat er gøy. Mat er sosialt. Mat er helse. Men mange barn kvier seg for å smake på nye ting, og det kan begrense familiens kosthold. ‘Kresne barn’ forteller deg hvordan du med enkle grep kan endre barnas matvaner. Les mer
Bli glad i å smake på mat!
Mat er godt. Mat er gøy. Mat er sosialt. Mat er helse. Men mange barn kvier seg for å smake på nye ting, og det kan begrense familiens kosthold. ‘Kresne barn’ forteller deg hvordan du med enkle grep kan endre barnas matvaner.
Få barna til å smake på ny mat, og gjør måltidet til en hyggelig samlingsstund for hele familien – det er jo egentlig så enkelt, men for mange fortoner det seg som en uoppnåelig drøm. Har du en pode som bare liker søte ting? Eller som synes all konsistens som gir motstand er ekkelt? Eller som bare er generelt skeptisk til alt som er nytt? De aller fleste av oss har vært innom minst et par av disse utfordringene.
‘Kresne barn’ gir deg teorien bak, enkle tips og råd til gode valg i hverdagen, morsomme smaksøvelser for hele familien og enkle oppskrifter på hverdagsmat. Prøv for eksempel å lage ketsjup selv! Det blir skikkelig godt, og barna får se hvordan ketsjupen i butikken blir laget. Det er ikke bare barna som kommer til å få utfordringer i forbindelse med en sånn omlegging som denne boka legger opp til. De voksne skal også få litt å tenke på – og helt sikkert noen forbedringspunkter. Er kjøkkenet hjemme en samlingsplass – eller likner det mer på en fôringsautomat …? Og et viktig punkt heter «Unngå mas og kritikk» … Det er ikke så lett, men kanskje nødvendig for å oppnå at måltidene for rom for annet enn uvilje og kjefting.
Boka sneier også innom en rekke beslektede temaer, som helse, mattradisjoner, overforbruk og bærekraft. Visste du at hjernen kan skille mellom tre millioner lukter, at andre verdenskrig førte til overvektsproblematikk, eller at kål er tarmens plaster?
Vi sier god appetitt, og ønsker lykke til.
Fra innholdet:
Smakenes forunderlige verden
Riktige smaker i riktig rekkefølge
Mat med utydelig tekstur
Om måltider, læring og matglede
Hjelp til selvhjelp: Ta bedre valg i hverdagen
Allergier og intoleranser
200 smaker før du dør
Med forord ved Arne Brimi
Norsk Smaksskule ble etablert av Stiftelsen Norsk Kulturarv i 2012, i samarbeid med Arne Brimi. Norsk Smaksskule vil bidra til matglede, smaksglede og matkulturelle opplevelser - og skape positive atferdsendringer blant barn og unge.
Detaljer
- Forlag
- Pitch forlag
- Innbinding
- Innbundet
- Språk
- Norsk Bokmål
- Sider
- 255
- ISBN
- 9788293551539
- Utgave
- 1. utg.
- Utgivelsesår
- 2020
- Format
- 22 x 15 cm
- Nr
- 8161372
Utdrag
Les utdrag
Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag herMedlemmers vurdering
Skriv en vurdering
– Man får inntrykk av at dette er en kokebok, men det er svært få oppskrifter og etter min mening er de er for spesielt interesserte. Veldig for gode og sunne matvaner, men dette svarte ikke til forventningene dessverre.