Fattigmenn, tilslørte bondepiker og rike riddere

mat og spisevaner i Norge fra 1500-tallet til vår tid

«Her er det mye interessant og underholdende om norsk matkultur og tradisjoner, fra bondekost til bykost, fra sparsomme råvarer til halvfabrikata og ferdigmatens inntog. Forfatteren vil med boka gi en dypere forståelse for hvorfor vi spiser som vi gjør her på bruket, og det får hun til. [...] En fin julegave!»

Lotte Shephard, Ren Mat Vinter 2019/2020

Hvorfor spiser vi som vi gjør i Norge? Med denne matkulturelle fortellingen, hvor første del er basert på legen Fredrik Grøns prisbelønte arbeid om det norske kostholdet fra 1500-tallet og frem til midten av 1900-tallet, ønsker forfatteren å gi leseren et innblikk i det norske kjøkkenets tilblivelse og utvikling og dermed også gi oss en dypere forståelse av hvor vi har fått impulsene fra, hvilke perioder som har vært viktige i endringen av kostholdet vårt, og hvordan vi spiser i dag. Les mer

779,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Hvorfor spiser vi som vi gjør i Norge? Med denne matkulturelle fortellingen, hvor første del er basert på legen Fredrik Grøns prisbelønte arbeid om det norske kostholdet fra 1500-tallet og frem til midten av 1900-tallet, ønsker forfatteren å gi leseren et innblikk i det norske kjøkkenets tilblivelse og utvikling og dermed også gi oss en dypere forståelse av hvor vi har fått impulsene fra, hvilke perioder som har vært viktige i endringen av kostholdet vårt, og hvordan vi spiser i dag.

Fattigmenn, tilslørte bondepiker og rike riddere tar blant annet for seg spørsmålene:

Hva og hvordan har nordmenn spist opp igjennom tidene? Hvordan har ferdigheter, kunnskaper og ideer blitt reprodusert og endret? Hvordan har hendelser, nye betingelser og erfaringer influert på spisevanene? Hvilke ingredienser, matretter og innovasjoner har særlig bidratt til endringer? Boken retter seg mot studenter innenfor samfunnsfag, kulturhistorie og ernæring. Den vil også være aktuell for opinionsformere og beslutningstakere på matområdet, som produsenter, aktører i næringslivet, journalister, politikere og forvaltere.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
560
ISBN
9788202549343
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Fattigmenn, tilslørte bondepiker og rike riddere
Format
26 x 21 cm

Bla i boka

Anmeldelser

«Her er det mye interessant og underholdende om norsk matkultur og tradisjoner, fra bondekost til bykost, fra sparsomme råvarer til halvfabrikata og ferdigmatens inntog. Forfatteren vil med boka gi en dypere forståelse for hvorfor vi spiser som vi gjør her på bruket, og det får hun til. [...] En fin julegave!»

Lotte Shephard, Ren Mat Vinter 2019/2020

«... en solid og forbausende lettlest historiebok om norske spisevaner gjennom 500 år. [...] Boka kan nytes i små eller store porsjoner eller brukes som et oppslagsverk. Selv har jeg hatt stor glede av ordlistene, som viser når nye matord kom i bruk.»

Unn Karin Olsen, Kjøkkenskriveren 5/2019

«Bahr Bugge har gjort et fremragende arbeid med boka som beskriver Norge fra 1500-tallets vassgraut, via poteten, til dagens Grandiosa- og posesuppesamfunn. [...] Herved anbefalt!»

Christopher Sjuve, Dagbladet

«... og det er litt av et koldtbord hun serverer. Det er en enorm detaljrikdom! [...] Boka er rikt illustrert, med mange fine bilder, og også de forteller om mathistorien vår.»

Aasne Jordheim, Forskerforum 8/2019

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Fattigmenn, tilslørte bondepiker og rike riddere:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Liv

Dag O. Hessen
Innbundet 
363,- 399,-
 

Bobler

Ingvild Tennfjord
Innbundet 
390,- 429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv