Min side Kundeservice Bli medlem

Anvendt statistikk og økonometri

grunnleggende temaer og anvendelser i Gretl og R

Denne boken lærer deg nyttige verktøy i anvendt statistikk og økonometri. Hovedfokuset gjennom boken er grunnleggende regresjonsanalyse. Beregningene og analysene vises direkte i Gretl og R, noe som gir kunnskap om verktøy som umiddelbart kan brukes i praksis. Les mer

449,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Denne boken lærer deg nyttige verktøy i anvendt statistikk og økonometri. Hovedfokuset gjennom boken er grunnleggende regresjonsanalyse. Beregningene og analysene vises direkte i Gretl og R, noe som gir kunnskap om verktøy som umiddelbart kan brukes i praksis.

Boken er basert på mange års undervisning av et emne i anvendt statistikk på bachelornivå, som bygger videre på basiskunnskaper i matematikk og statistikk. Boken legger vekt på bruk av R og Gretl for å gjøre analyser og databehandling, og boken fungerer derfor også godt som en innføring i disse programvarene. Demonstrasjonen med bruk av R og Gretl som programvare i boken gjør stoffet tilgjengelig uansett hvilke programvarelisenser man måtte ha, ettersom både R og Gretl er gratis og har åpen kildekode.

«Anvendt statistikk og økonometri» er i hovedsak rettet mot studenter innen økonomi og administrasjon og samfunnsøkonomi. Boken kan også passe for videreutdanning i kvantitative metoder og i andre studieretninger samt i arbeidslivet og for praktikere. De viktigste grunnleggende elementene fra matematikk og statistikk blir repetert for å gjøre framstillingen enklere, noe som gjør at stoffet blir tilgjengelig også for personer uten store forkunnskaper på feltet.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
282
ISBN
9788215068312
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Anvendt statistikk og økonometri
Format
24 x 17 cm

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Anvendt statistikk og økonometri:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv