Introduksjon til IBM SPSS statistics

Denne boken er beregnet på «dummies», de som skal bruke SPSS og som har liten eller ingen erfaring med programmet, eller trenger en oppfrisking. Det er lagt vekt på å vise hvordan man skal kunne komme i gang med å bruke programmet, og stegvis gjøre mer avanserte analyser. Les mer

367,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Denne boken er beregnet på «dummies», de som skal bruke SPSS og som har liten eller ingen erfaring med programmet, eller trenger en oppfrisking. Det er lagt vekt på å vise hvordan man skal kunne komme i gang med å bruke programmet, og stegvis gjøre mer avanserte analyser.

IBM SPSS Statistics er særlig utformet for analyse av samfunnsvitenskapelig data, og det gis en kort introduksjon til grunnleggende begreper i samfunnsvitenskapelig metode. Deretter viser vi hvordan man kommer i gang med IBM SPSS Statistics, samt hvordan man lager kodebok, og hvordan man legger inn data og ender opp med en datamatrise.

Analyser i SPSS begynner vanligvis med å se på hvordan observasjoner fordeler seg på én variabel - univariat analyse, og deretter undersøke hvordan enheter fordeler seg på to variable samtidig - bivariat analyse.

Vi viser også forskjellige måter å gjøre multivariate analyser på: lineær og logistisk regresjon, faktoranalyse og klyngeanalyse.

Asbjørn Johannessen er sosiolog og pensjonert førstelektor ved OsloMet - storbyuniversitetet.

Per Arne Tufte er siviløkonom fra BI og cand. polit. og dr. polit. i sosiologi fra UiO, og er førsteamanuensis ved Handelshøyskolen på OsloMet - storbyuniversitetet.

Begge har lang erfaring med undervisning i samfunnsvitenskapelig metode, og har utgitt flere bøker om samfunnsvitenskapelig metode.

Detaljer

Forlag
Abstrakt
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
171
ISBN
9788279354079
Utgave
5. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Introduksjon til IBM SPSS statistics

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Introduksjon til IBM SPSS statistics:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv