Lagerrydding: Opptil 70% rabatt på bøker!
Min side Kundeservice Bli medlem

Matematisk analyse. Bd. 2

Matematisk analyse bind 2 gir en utdyping og videreføring av emner som er behandlet i bind 1. I tillegg inneholder boken en rekke nye emner, som for eksempel differensial- og differensiallikninger, ikke-lineær programmering, dynamisk programmering, variasjonsregning og kontrollteori. Les mer

699,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Matematisk analyse bind 2 gir en utdyping og videreføring av emner som er behandlet i bind 1. I tillegg inneholder boken en rekke nye emner, som for eksempel differensial- og differensiallikninger, ikke-lineær programmering, dynamisk programmering, variasjonsregning og kontrollteori.

I denne fjerdeutgaven er de fleste kapitlene til dels betydelig omskrevet. Det er lagt større vekt på å lage enkle og mer pedagogiske innledningsavsnitt, særlig i kapitlene som omhandler ikke-lineær programmering, kontrollteori og dynamisk programmering. Fasiten er også betydelig utvidet og forbedret.

Link til Matematisk analyse bind 1

Detaljer

Forlag
Gyldendal akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
490
ISBN
9788205301399
Utgave
4. utg.
Utgivelsesår
2002
Format
26 x 19 cm

Medlemmers vurdering

D
Drot – 12.12.2009

– "Matematisk analyse, bind 2", er oppfølgeren til den mest brukte matteboken for økonomer i Norge. Boken er derfor ikke å anbefale for nybegynnere, man bør minst ha et eller to mattekurs på universitetsnivå før man setter i gang med denne. Som bind 1 har denne boken et godt språk og den samme oversiktlige oppbygningen. De første to kapitlene tar for seg differensiallikninger av første og andre orden. Andre sentrale tema er også statisk og dynamisk teori (Kuhn-Tucker problemet) og variasjonsregning. Kapittel 12 og 13 omhandler optimal kontollteori som er viet stor plass. Alt i alt behandler boken den mest avanserte matematiske teorien en masterstudent i økonomi vil behøve. Den anbefales til alle som har dette som mål.

H
Husky – 11.09.2005

– Knut Sydsæther har med boken "Matematisk analyse" omtrent oppnådd legendestatus blant økonomer. Boken har gått igjen blant høyere økonomiske utdannelser i mange mange år, og viser seg å holde stand år etter år. Bind 2 har med en del forbedringer fra bind 1, men selve oppsettet er veldig likt som i den første boken. Det jeg liker spesielt godt ved Sydsæthers måte å bygge opp boken på, er hvordan han på enkle måter forklarer de forskjellige reglene, før han lister opp flere eksempler som viser hvordan reglene blir brukt i det praktiske. På denne måten sørger han for at læringsprosessen blir både interessant og langt lettere! Boken inneholder mange oppgaver, og har gode forklaringer til problemer som kan dukke opp underveis.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Matematisk analyse. Bd. 2:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Sapiens

Yuval Noah Harari
Innbundet 
409,- 449,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv