Østers!

fra råvare til servering : den norske østersdyrkingens historie

Østers er en av våre mest spennende oppdrettsarter og en fascinerende skapning i vår nære natur, unik som råvare og gastronomisk ressurs. Østerssankingen har man drevet med langs norskekysten i opptil 8000 år. Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Innbundet
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Østers er en av våre mest spennende oppdrettsarter og en fascinerende skapning i vår nære natur, unik som råvare og gastronomisk ressurs. Østerssankingen har man drevet med langs norskekysten i opptil 8000 år. Her fortelles det om vår første oppdrettsaktivitet, ispedd elementer av internasjonal handel, kongelig griskhet samt en serie faglige nyvinninger. Østersens historie kan vi følge fra romernes østersdyrking via etablering av østersbanker i Frankrike og forvaltning av bestandene i Limfjorden til østersdyrking i norske poller. Fredrik Hald deler sin matkunnskap og presenterer en rekke smakfulle oppskrifter som dekker hele spekteret fra østers naturell på bålet eller med en dråpe sitron til østers som råstoff i velsmakende sjømatretter. Arne Ronold Master of Wine og redaktør av bladet Vinforum lærer oss den fine balansen mellom østersens smaksprofil og utvalgte østersviner. Stein Mortensen (født 1961) er utdannet mikrobiolog, dr.scient. fra Universitetet i Bergen. Han arbeider som seniorforsker på Havforskningsinstituttet. Mortensen har skrevet flere bøker med særlig fokus på marinbiologi, økologi, fiske, fangst oppdrett og produksjon og bruk av sjømat. Har bl.a. utgitt Sesongmat (sammen med Fredrik Hald), Sjømat fra fjæra (sammen med Arne Duinker og Fredrik Hald) og Livet i fjæra. Fredrik Hald (født 1965) er kokk. Han har langt erfaring fra restaurantbransjen og arbeider nå som produktutviklingssjef hos Lerøy Seafoods. Har bidratt i en rekke matbøker. Arne Ronold (født 1957) er redaktør av bladet Vinforum og Norges første innehaver av tittelen Master of Wine. Han har gitt ut en rekke bøker, blant annet Verdt å vite om vin (sammen med Jørgen Mønster) og de årlige Beste vinkjøp-bøkene. Øystein Klakegg (født 1968) arbeider til daglig som reklamefotograf. Han har bidratt med fotografier til både kunstbøker og matbøker.

Detaljer

Forlag
Vigmostad & Bjørke
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
213
ISBN
9788241914546
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Østers!
Format
28 x 22 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Østers!:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

SVK

Roald Dahl
Innbundet 
272,- 299,-
 

Sweet

Yotam Ottolenghi
Innbundet 
508,-
 

Sex

Cecilie Kjensli
Innbundet 
390,- 429,-
 

Hageboka

André Strömqvist
Innbundet 
409,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv