Grønnsakskokeboka

; Stian Floer ; Lars Petter Pettersen (Fotograf)

Med flere enn 400 enkle, lekende og fristende oppskrifter og svært gode bilder åpner Gausdal og Floer opp en ny verden for mange av oss. Grønnsaker er ikke lenger bare tilbehør til kjøtt og fisk, de skinner også når de har hovedrollen på tallerkenen.

aperitif.no

Kåret til Beste norske kokebok 2018 av nettstedet aperitif.no!

Alle har lyst til å lage grønnere og sunnere mat. Men hvordan få det til? Nå kommer endelig boka som gir deg svaret.

Les mer
Vår pris
437,-
Spar
62,-

Veil. pris: 499,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

  Kjøp NÅ - få 22 bonuskroner!

Vår pris: 437,-
Spar: 62,-

Veil. pris: 499,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

  Kjøp NÅ - få 22 bonuskroner!

Om boka

Lær deg trikset med enkle, fristende grønnsaksretter – enten som tilbehør til kjøtt og fisk eller bare slik den er. Toppkokkene Gausdal og Floer har lekt seg fram til mer enn 400 velsmakende oppskrifter vi fint klarer å lage selv hjemme på kjøkkenet. Dette er matretter som blir fast på hjemmemenyen når du først har smakt dem og skjønt hvor enkelt du selv kan lage det.

Lær av sjefs-chefen
Kokeboka er lett å bruke, og du får tips om hvordan du kan tilpasse rettene til det du har i skapet eller nærbutikken. Her er nye hverdagsfavoritter både for deg som elsker pasta, suppe, salat, pai eller bakverk – blant mye mer. I boka får du også en gjennomgang av alle grønnsakene i grønnsaksdisken med tips og råd om tilberedning og teknikker i en egen oppslagsdel.

Kåret til beste norske
Grønnsakskokeboka ble kåret til Beste norske kokebok 2018. «Den er virkelig i særklasse,» skriver anmelder Hilde Østby i Aftenposten. «Den er en ny, absolutt favoritt. Den er lett å bruke (...) Alt er gjennomsyret av en inkluderende og hyggelig holdning til kokekunst. Smakene er nydelige.»

Smittende grønnsaksglede
Dette er boka for alle som vil spise mer grønnsaker, enten som tilbehør eller som en egen rett. God appetitt!

«Grønnsaksmat er (...) det aller enkleste, mest varierte og inspirerende du kan koke med. Ambisjonen vår har vært at oppskriftene og tipsene vi har samlet her skal gjøre det lettere for deg å servere grønnsaker til middag hjemme.»
Tom Victor Gausdal og Stian Floer

GODE GRØNNE SAKER:

  • Tomatrisotto
    Fyldig og mettende – den ultimate base for alle slags gode grønnsaker.
  • Vårruller og sommerruller!
    Genial grønnsaksmat som alle liker. Friske og delikate og faktisk enkelt å lage selv
  • Vegetarburger!
    Populær variant med masse god smak.
  • Purrequiche!
    Perfekt underlag for en klassisk quiche med bunn laget på havre- og rismel.
  • Tom Victors tomatpasta!
    Med mesterkokkens hemmelige triks for ekstra dybde og sødme i smaken.
  • Taco med bønner og sopp!
    Klassiker med grønn vri og kjempegodt.
  • Karamellisert gulrot og pastinakk!
    Trikset er å legge like mye i stekingen av grønnsakene som av kjøttet. Lær å lage supergode rotfrukter i stekepanna.

Visste du at ...
... det er lurt å begrense mengden rødt kjøtt til 500 gram per uke
... vi anbefales å spise minst fem porsjoner grønnsaker, frukt og bær hver dag
... vi reduser belastningen på miljøet når vi spiser mer grønt

Fakta

Medlemsblad

 

Om forfatterene

Tom Victor Gausdal er en av Norges mest feirede kokker. Kokeboken Husmannskost ble kåret til både årets beste kokebok (2005) og verdens beste kokebok under Gourmand World Coobook Awards. Gausdal har også laget den populære Familiekokeboka sammen med Ole Martin Alfsen (2009), og kan titulere seg som verdens nest beste kokk, etter andreplass i verdensmesterskapet i kokkekunst, Bocuse d’Or, i 2005, kun ett poeng bak vinneren. Tom Victor Gausdal driver Strand restaurant i Bærum.

Stian Floer driver og eier Hitchhiker på mathallen i Oslo sammen med Jan Robin Ektvedt. Hitchhiker har spesialisert seg på å servere gatemat fra hele verden.

Anmeldelser

Med flere enn 400 enkle, lekende og fristende oppskrifter og svært gode bilder åpner Gausdal og Floer opp en ny verden for mange av oss. Grønnsaker er ikke lenger bare tilbehør til kjøtt og fisk, de skinner også når de har hovedrollen på tallerkenen.

aperitif.no

Grønnsakskokeboka ble kåret til Beste norske kokebok 2018 ... virkelig i særklasse. Den er en ny, absolutt favoritt. Den er lett å bruke, forfatterne skriver empatisk om hvordan du kan tilpasse oppskriftene slik at de passer det som er i ditt kjøleskap eller din lokale butikk. Alt er gjennomsyret av en inkluderende og hyggelig holdning til kokekunst. Smakene er nydelige.

, Aftenposten