Min side Kundeservice Bli medlem

Elg & co

en viltkokebok

Helena Neraal driver vertshuset Vita Älgen i Värmland. Hennes store lidenskap er å lage deilig mat basert på gode råvarer. I boka "Elg & Co" gir hun deg sine aller beste oppskrifter der viltkjøttet spiller hovedrollen. Les mer

199,-

399,- Spar: 200,-

Innbundet
Utsolgt

Helena Neraal driver vertshuset Vita Älgen i Värmland. Hennes store lidenskap er å lage deilig mat basert på gode råvarer. Hun er selv jeger og høster flittig av naturens goder, også bær og sopp. I boka Elg & Co, gir hun deg sine aller beste oppskrifter der viltkjøttet spiller hovedrollen, men her er også oppskrifter på tilbehør av ymse slag, som for eksempel vel anrettede rotfrukter samt oppskrifter på blant annet brød, knekkebrød, dressinger, sauser og chutney. Jegeren får gode råd om behandling av skutt vilt. Vi andre får inspirasjon til å velge viltkjøtt neste gang vi skal gjøre våre innkjøp, for tilbudet av ulike typer vilt i butikken blir stadig bedre og mer tilgjengelig.

Denne boka er akkurat så solid, tradisjonell, fristende og nyskapende som jeg hadde håpet.
Oppland Arbeiderblad


Innholdsrik og lekker kokebok
Det blir ikke god mat uten gode råvarer. Helena Neraal oppfordrer oss til å være bevisste på hva man handler og hvem man handler av. Hun mener man bør kjøpe fra lokale leverandører og produsenter, hvis man har anledning til det. Syns du det blir dyrt, så kjøp mindre kjøtt og bruk mer grønnsaker eller annet tilbehør i eller til rettene. Elg & Co er en innholdsrik kokebok, og den er, som du skjønner, ikke kun basert på elg som råvare. Her finner du lekkert men enkelt anrettet viltkjøtt i forretter, som festmat og hverdagsmat. Du lærer også enkel røyketeknikk og hvordan lage en rekke rotmoser og gratenger. Boka fremstår som en særdeles anvendelig kokebok som vi garantert vil trekke fram titt og ofte. Og jeg antar mangel på viltkjøtt i mange tilfeller kan løses ved å erstatte med kjøtt fra for eksempel storfe. Karriduftende viltgrateng er i hvert fall et godt eksempel på det.

Retter som egner seg godt i festlig lag, er viet mange av oppskriftene. For eksempel finner du kalverullade med chili- og urtetagliatelle, elgfilét med blåbærsaus, ovnstekt persillerot og urtegårdspoteter, innerlår spekket med blåmuggost, hjortecarre med ristet løk og nelliksaus, tyttebær-og pepperrotchutney... Begynner tennene å løpe i vann nå? Det er mange supre oppskrifter å velge blant, og de er overkommelige for kokker på alle nivåer. Det forfatteren kaller hverdagsmat, er særlig raske og enkle å få til. De er også egnet som turmat. Og så er det alle de varmende og hyggelige gryterettene, og potetelskeren (vi er fremdeles noen igjen) får virkelig sine ønsker oppfylt. Endelig er det noen som ser potetens verdi og potensiale! Spis den som pate, båt, røsti, mos, grateng eller som kake.

Gjennomarbeidet og balansert
Elg & Co er en ganske stor og innholdsrik kokebok. Inndelingen er som følger: forretter, røykt kjøtt, festretter, hverdagsretter, gryteretter, retter av skavet kjøtt, retter av poteter og rotfrukter, brød og tilbehør samt hvordan behandle viltkjøttet. Altså må du finne ut av eventuell dessert på annet vis! Forfatteren er ikke så opptatt av at alt skal være så avansert eller flott. Maten skal likevel være delikat og være laget på gode råvarer. Og hvis du har et snev av prestasjonsangst og kvier deg for å invitere venner og familie til fest, hvorfor ikke involvere gjestene og lage god mat sammen? Det er enkelt, hyggelig og mer avslappende. Bildene er tatt av Anne Manglerud. De gjør denne kokeboka ekstra fristende og lekker!

Et unikt oppslagsverk for alle matglade.
Gastromade.no

Detaljer

Forlag
Schibsted
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
179
ISBN
9788251656535
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013
Format
27 x 22 cm
Nr
8046174

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Elg & co:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Kniv

Jo Nesbø
Innbundet 
349,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv